Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Άρση μέτρων: Ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν αύριο- Οι νέοι κανόνες για τα κέντρα διασκέδασης
[Lifo]: Άρση μέτρων: Ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν αύριο- Οι νέοι κανόνες για τα κέντρα διασκέδασης

[Lifo]: Άρση μέτρων: Ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν αύριο- Οι νέοι κανόνες για τα κέντρα διασκέδασης

Ανοίγουν αύριο, μετά από μήνες, κέντρα διασκέδασης, ψυχαγωγικές λέσχες και μία σειρά άλλων επιχειρήσεων

Ανοίγουν αύριο, μετά από μήνες, κέντρα διασκέδασης, ψυχαγωγικές λέσχες και μία σειρά άλλων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Το επόμενο στάδιο του σχεδίου «Γέφυρα» ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση και προβλέπει την επανεκκίνηση, από αύριο Δευτέρα 8 Ιουνίου, των υπηρεσιών που παρέχουν:

- νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, καφωδεία, μπουάτ, ντισκοτέκ, καμπαρέ και night club

- χορευτικά κέντρα

- άλλα καταστήματα πώλησης ποτών με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο,

- καφενεία, με τεχνικά ή μηχανικά παιχνίδια,

- καφετέριες με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο (ίντερνετ καφέ),

Επίσης, επανεκκινούν οι υπηρεσίες:

- τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα,

- εκμετάλλευσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών,

- εκμετάλλευσης μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών με κερματοδέκτη, και

- ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών (χωρίς όμως εκδηλώσεις)

Οι νέοι κανόνες λειτουργίας

-Τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργήσουν με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης όπως ισχύουν για υπαίθριους ημιυπαίθριους και εσωτερικούς χώρους

-Σε όσα κέντρα λειτουργήσουν, θα απαγορεύεται η χρήση των μπαρ ως χώρου παραμονής των πελατών.

-Για την λειτουργία των εσωτερικών χώρων, oρίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με την αναλογία του ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.

ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών καθορίζεται σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,90 μ. έως 1,80 μ.

Στα εστιατόρια που λειτουργούν με μπουφέ, η διάθεση των γευμάτων θα πρέπει να γίνεται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα.

Παράλληλα:

-Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα.

-Συστήνεται όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!