Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Άρση μέτρων: Οι νέοι κανόνες στα κέντρα διασκέδασης- Ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν σήμερα
[Lifo]: Άρση μέτρων: Οι νέοι κανόνες στα κέντρα διασκέδασης- Ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν σήμερα

[Lifo]: Άρση μέτρων: Οι νέοι κανόνες στα κέντρα διασκέδασης- Ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν σήμερα

Κέντρα διασκέδασης και άλλες επιχειρήσεις ανοίγουν ξανά σήμερα

Το άνοιγμα κέντρων διασκέδασης και άλλων επιχειρήσεων περιλαμβάνει το επόμενο βήμα στο σχέδιο της άρσης των μέτρων για τον κορωνοϊό, το οποίο υλοποιείται σήμερα.

Βέβαια, όπως ίσχυσε και στις προηγούμενες φάσεις του σχεδίου «Γέφυρα», οι επιχειρήσεις που ανοίγουν ξανά θα πρέπει να εφαρμόσουν νέους κανόνες λειτουργίας, εφαρμόζοντας προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, σήμερα ανοίγουν ξανά, έπειτα από μήνες:

  • νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, καφωδεία, μπουάτ, ντισκοτέκ, καμπαρέ και night club
  • χορευτικά κέντρα
  • άλλα καταστήματα πώλησης ποτών με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο,
  • καφενεία, με τεχνικά ή μηχανικά παιχνίδια,
  • καφετέριες με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο (ίντερνετ καφέ)

Παράλληλα, επανεκκινούν οι υπηρεσίες:

  • τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα,
  • εκμετάλλευσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών,
  • εκμετάλλευσης μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών με κερματοδέκτη, και
  • ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών (χωρίς όμως εκδηλώσεις)

Οι κανόνες λειτουργίας

Σε ό,τι αφορά στα κέντρα διασκέδασης, οι κανόνες λειτουργίας που θα ισχύσουν είναι εκείνοι της εστίασης, για υπαίθριους, ημιυπαίθριους και εσωτερικούς χώρους. Έτσι:

  • Σε όσα κέντρα λειτουργήσουν, θα απαγορεύεται η χρήση των μπαρ ως χώρου παραμονής των πελατών.
  • Για την λειτουργία των εσωτερικών χώρων, oρίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με την αναλογία του ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.
  • Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών καθορίζεται σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,90 μ. έως 1,80 μ.

Επιπλέον, στα εστιατόρια που λειτουργούν με μπουφέ, η διάθεση των γευμάτων θα πρέπει να γίνεται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα.

Ακόμη οι κανόνες προβλέπουν ότι:

  • Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα.
  • Συστήνεται όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!