Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Αρνήθηκαν σε ομάδα του ΠΟΥ που ερευνά την προέλευση του κορωνοϊού την είσοδο στην Κίνα
[Lifo]: Αρνήθηκαν σε ομάδα του ΠΟΥ που ερευνά την προέλευση του κορωνοϊού την είσοδο στην Κίνα

[Lifo]: Αρνήθηκαν σε ομάδα του ΠΟΥ που ερευνά την προέλευση του κορωνοϊού την είσοδο στην Κίνα

Η ομάδα διεθνώς εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ θα ξεκινούσε έρευνα στη Γουχάν της Κίνας

Δεν επιτράπηκε η είσοδος στην Κίνα στην ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας , που πρόκειται να διερευνήσει την προέλευση του κορωνοϊού στην Γουχάν.

Δύο μέλη του ΠΟΥ είχαν ήδη ξεκινήσει το ταξίδι τους. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ το πρόβλημα ήταν η έλλειψη θεώρησης της άδειας, που απαιτείται.

Η πολυαναμενόμενη έρευνα συμφωνήθηκε μεταξύ Πεκίνου και ΠΟΥ τον Δεκέμβριο μετά από πολλούς μήνες διαπραγματεύσεων.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Γκεμπρεγεσούς είπε ότι ήταν «πολύ απογοητευμένος» που η Κίνα δεν είχε ακόμη οριστικοποιήσει τις άδειες για την άφιξη της ομάδας «δεδομένου ότι δύο μέλη είχαν ήδη ξεκινήσει το ταξίδι τους και άλλα δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν την τελευταία στιγμή».

«Με διαβεβαίωσαν ότι η Κίνα επιταχύνει την εσωτερική διαδικασία για την ταχύτερη δυνατή λύση», δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Γενεύη την Τρίτη, εξηγώντας ότι είχε έρθει σε επαφή με ανώτερους Κινέζους αξιωματούχους για να επισημάνει ότι «η αποστολή αποτελεί προτεραιότητα για τον ΠΟΥ και τη διεθνή κοινότητα».

Ο ΠΟΥ προσπαθεί να στείλει μια ομάδα 10 ατόμων από διεθνείς εμπειρογνώμονες στην Κίνα επί μήνες με σκοπό να διερευνήσει τη ζωική προέλευση της πανδημίας και πώς ακριβώς ο ιός πέρασε για πρώτη φορά στον άνθρωπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!