Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Αργία Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα καταστήματα
[Lifo]: Αργία Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα καταστήματα

[Lifo]: Αργία Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα καταστήματα

Κλειστό το δημόσιο και οι τράπεζες τη Δευτέρα

Κλειστές θα είναι αύριο, Δευτέρα, αργία του Αγίου Πνεύματος , οι δημόσιες υπηρεσίες αλλά και οι τράπεζες.

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τον ιδιωτικό τομέα και για αυτό τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά, εκτός αν έχουν λάβει διαφορετική απόφαση οι εμπορικοί σύλλογοι.

Έτσι, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά αύριο, Δευτέρα, σε Αθήνα, Πειραιά και Ηράκλειο Κρήτης, μεταξύ άλλων περιοχών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα dikaiologitika. Αντίθετα, τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων δεν θα λειτουργήσουν στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Βόλο, τη Λάρισα, το Ναύπλιο, τη Βέροια, τη Μυτιλήνη, το Αγρίνιο, την Καβάλα, τα Τρίκαλα, τη Φλώρινα, την Τρίπολη και την Άρτα.

Πώς αμείβεται η αργία

Οι εργαζόμενοι που δεν θα εργαστούν τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος, επειδή αυτή έχει χαρακτηριστεί αργία, δεν θα έχουν μείωση του μισθού τους.

Αν η ημέρα του Αγίου Πνεύματος έχει χαρακτηριστεί αργία για μία επιχείρηση, αν αυτή λειτουργήσει φέτος κατ’εξαίρεση, τότε για πλήρη απασχόλησή τους οι υπάλληλοι δικαιούνται προσαύξηση μισθού κατά 1/25 και οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο ένα ακόμα ημερομίσθιό τους, επί του ωρομισθίου των οποίων θα υπολογισθεί και η προσαύξηση κατά 75% για την εργασία σε ημέρες αργίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!