Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Αργεντινή: «Φακελωμένοι» πάνω από 400 ξένοι ανταποκριτές – Με την ευκαιρία των συνόδων της G20
[Lifo]: Αργεντινή: «Φακελωμένοι» πάνω από 400 ξένοι ανταποκριτές – Με την ευκαιρία των συνόδων της G20

[Lifo]: Αργεντινή: «Φακελωμένοι» πάνω από 400 ξένοι ανταποκριτές – Με την ευκαιρία των συνόδων της G20

Επί προεδρίας του Μαουρίσιο Μάκρι

Πάνω από 400 δημοσιογράφοι φακελώθηκαν επί προεδρίας του Μαουρίσιο Μάκρι στην Αργεντινή, αποκάλυψε σήμερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών, ζητώντας να λογοδοτήσει ο κεντροδεξιός πρώην πρόεδρος.

Στη λίστα με τα τουλάχιστον 403 ονόματα περιλαμβάνονται δεκάδες δημοσιογράφοι ξένων μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και πολλοί του Γαλλικού Πρακτορείου, τα στοιχεία των οποίων συλλέχθηκαν με την ευκαιρία των συνόδων της G20 και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στο Μπουένος Άιρες

«Κατατέθηκε μήνυση την Παρασκευή και αύριο (Δευτέρα) θα παρουσιαστούν όλες οι αποδείξεις» ανέφερε σήμερα μια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Εκτός από τους δημοσιογράφους, φακελώθηκαν επίσης περίπου 100 πανεπιστημιακοί, διευθυντές εταιρειών και άλλες προσωπικότητες της κοινωνίας των πολιτών.

Τα έγγραφα αυτής της υπόθεσης βρέθηκαν σε τρεις φακέλους που έφεραν τις ενδείξεις «2017», «Δημοσιογράφοι G20» και «Διάφορα» σε ένα χρηματοκιβώτιο, στο γραφείο του τότε διευθυντή επιχειρήσεων της υπηρεσίας αντικατασκοπείας AFI.

«Οι αναφορές για τους δημοσιογράφους ήταν περιληπτικές», εξήγησε η πηγή, λέγοντας ότι επρόκειτο κυρίως για πληροφορίες που είχαν συλλεχθεί από ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και με βάση αυτές «ιχνογραφούσαν το ιδεολογικό και πολιτικό προφίλ» τους.

Η Κριστίνα Κααμάνιο, υψηλόβαθμο στέλεχος της AFI, είπε ότι στους φακέλους γινόταν αναφορά «στις πολιτικές προτιμήσεις, τις αναρτήσεις σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, τη στάση τους απέναντι στις φεμινιστικές οργανώσεις», μεταξύ άλλων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!