Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Αργεντινή: Επιδιώκει νέα αναδιάρθρωση του χρέους – Παράταση της προθεσμίας μέχρι τέλη Αυγούστου
[Lifo]: Αργεντινή: Επιδιώκει νέα αναδιάρθρωση του χρέους – Παράταση της προθεσμίας μέχρι τέλη Αυγούστου

[Lifo]: Αργεντινή: Επιδιώκει νέα αναδιάρθρωση του χρέους – Παράταση της προθεσμίας μέχρι τέλη Αυγούστου

Η Αργεντινή αγωνίζεται να ανανεώσει 65 δισ. δολάρια σε ξένα ομόλογα μετά την ένατη χρεοκοπία της που σημειώθηκε τον Μάιο.

Νέα προσφορά αναδιάρθρωσης του χρέους της αναμένεται να παρουσιάσει η Αργεντινή στους πιστωτές της, με την προθεσμία να λήγει στα τέλη Αυγούστου.

Η Αργεντινή πρόκειται να παρουσιάσει μια νέα προσφορά αναδιάρθρωσης χρέους που θα παραμείνει ανοιχτή έως τα τέλη Αυγούστου, δήλωσε ο Πρόεδρος Alberto Fernandez στο τοπικό ραδιόφωνο την Κυριακή, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να συνάψει μια συμφωνία παρά τις αυξανόμενες εντάσεις με τους πιστωτές.

«Η προσφορά θα είναι ανοιχτή μέχρι τα τέλη Αυγούστου», δήλωσε ο κεντροαριστερός ηγέτης σε συνέντευξή του στο Radio Milenium, αναφέροντας ότι η τρέχουσα προθεσμία για μια συμφωνία στις 24 Ιουλίου θα παραταθεί περαιτέρω.

«Η πρόταση που κάνουμε είναι μια τεράστια προσπάθεια, αλλά είναι η μέγιστη προσπάθεια που μπορούμε να κάνουμε», πρόσθεσε ο Fernandez. «Ελπίζω ότι οι πιστωτές μπορούν να το καταλάβουν αυτό».

Η Αργεντινή αγωνίζεται να ανανεώσει 65 δισ. δολάρια σε ξένα ομόλογα μετά την ένατη χρεοκοπία της, που σημειώθηκε τον Μάιο.

Η συμφωνία είναι το κλειδί για την αποφυγή ενός παρατεταμένου νομικού αποκλεισμού που θα «βγάλει» τη χώρα από τις διεθνείς πιστωτικές αγορές.

Οι συνομιλίες για το χρέος είχαν προχωρήσει καλά, συμβάλλοντας στην άνοδο των τιμών των τοπικών ομολόγων, μέχρι τις αναταραχές στα μέσα Ιουνίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!