Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Αρχαία επιγραφή αποκαλύπτει το όνομα του βασιλιά που ίσως εκθρόνισε τον Μίδα
[Lifo]: Αρχαία επιγραφή αποκαλύπτει το όνομα του βασιλιά που ίσως εκθρόνισε τον Μίδα

[Lifo]: Αρχαία επιγραφή αποκαλύπτει το όνομα του βασιλιά που ίσως εκθρόνισε τον Μίδα

Μια επιγραφή που βρέθηκε τυχαία φέρνει στο φως περισσότερα για την τύχη της Φρυγίας και του βασιλιά της

Μία αρχαία επιγραφή , που βρέθηκε τυχαία σε έργα άρδευσης, ίσως αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για μία επίθεση ενάντια στο βασίλειο της Φρυγίας τον 8ο αιώνα π.Χ.

Σύμφωνα με το μύθο, ο βασιλιάς Μίδας, ένας άπληστος αλλά μάλλον καλοπροαίρετος ηγεμόνας, ο οποίος μετέτρεπε σε χρυσό ό,τι άγγιζε, κυβερνούσε κάποτε το αχανές βασίλειο της Φρυγίας. Σε αντίθεση με όσα θέλει ο μύθος να πιστέψουμε, το άγγιγμα του Μίδα, δεν ήταν πραγματικό. Όμως, η Φρυγία, που στα εδάφη της αναπτύσσεται η σημερινή Τουρκία, ήταν σίγουρα υπαρκτή, ενώ – πέρα από τον μύθο – για το βασιλικό όνομα «Μίδας», έχει διατυπωθεί η άποψη ότι αναφέρεται σε τουλάχιστον δύο διαφορετικά πρόσωπα. Πλέον ερευνητές αποκάλυψαν στοιχεία για μία σύγκρουση κατά την οποία το βασίλειο μπορεί να έπεσε στα χέρια εχθρών κατά τον 8ο αιώνα π.Χ.

Όπως αποκαλύπτει το Live Science, σε μία επιγραφή που εντοπίστηκε κατά τη διεξαγωγή έργων σε αρδευτικό κανάλι, γίνεται αναφορά σε μία επίθεση ενάντια στη Φρυγία από έναν αρχαίο πολιτισμό της Εποχής του Χαλκού και της Εποχής του Σιδήρου. Με έκταση περίπου 300 στρεμμάτων η πόλη ήταν πιθανότατα μία από τις μεγαλύτερες στην περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!