Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Απροσδόκητη ανάκαμψη της διεθνούς ναυσιπλοΐας
[Lifo]: Απροσδόκητη ανάκαμψη της διεθνούς ναυσιπλοΐας

[Lifo]: Απροσδόκητη ανάκαμψη της διεθνούς ναυσιπλοΐας

Η αρχή και η εξέλιξη της πανδημίας την άνοιξη προμήνυαν μια βαθιά κρίση για τη διεθνή ναυσιπλοΐα . Εν τέλει όμως τα πράγματα πήγαν καλύτερα απ’ ότι ανέμεναν οι ειδικοί, σχολιάζει η Deutsche Welle σε ανάλυση της.

Εκείνοι που προέβλεπαν ένα «τσουνάμι» πτωχεύσεων και λουκέτων στη διεθνή ναυσιπλοΐα δεν επιβεβαιώθηκαν. Και αυτό παρότι αρκετοί κλάδοι και κυρίως αυτός του τουρισμού κρουαζιέρας έκρουαν την άνοιξη των κώδωνα του κινδύνου. Στο μεταξύ όμως πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η ναυτιλιακή οικονομία μπορεί, καταρχήν, να ανασάνει.

Οικονομικά λιγότερο επώδυνη απ΄ ότι αναμενόταν ήταν μέχρι στιγμής η πανδημία όχι μόνον για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό κρουαζιέρας αλλά και για εκείνες που τις τροφοδοτούν με τον απαραίτητο «εξοπλισμό», δηλαδή τα ναυπηγεία που τελευταία κάνουν και πάλι λόγο για αυξημένο όγκο παραγγελιών και παραδόσεων. Οι δε εφοπλιστικές επιχειρήσεις των κοντέινερ που δοκίμασαν πρώτες τις δραματικές συνέπειες μείωσης του όγκου των παραγγελιών, αναφέρουν επίσης σταδιακή αύξηση των θαλάσσιων αποστολών τους.

Αυξάνεται η κατανάλωση
Για τον κλάδο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τα τελευταία στοιχεία είναι μάλιστα αρκετά ενθαρρυντικά αφού δείχνουν ότι εισέρχεται σε φάση ανάκαμψης. Για την τρέχουσα χρονιά αναμένεται ακόμη μείωση του όγκου των διεθνών μεταφορών κοντέινερ κατά 4,1%, όπως εκτιμά ο Ρολφ Χάμπεν Γιάνσεν, επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της Hapag-Lloyd.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!