Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Απάντηση Πέτσα στους NYT: Δεν υπάρχει μυστικό κέντρο κράτησης
[Lifo]: Απάντηση Πέτσα στους NYT: Δεν υπάρχει μυστικό κέντρο κράτησης

[Lifo]: Απάντηση Πέτσα στους NYT: Δεν υπάρχει μυστικό κέντρο κράτησης

Ο Στέλιος Πέτσας απάντησε σε δημοσίευμα των New York Times, ξεκαθαρίζοντας πως η Ελλάδα δεν διατηρεί κανένα μυστικό κέντρο κράτησης μεταναστών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απάντησε σε χθεσινό δημοσίευμα των New York Times , ξεκαθαρίζοντας πως η Ελλάδα δεν διατηρεί κανένα μυστικό κέντρο κράτησης μεταναστών.

«Όσον αφορά τους New York Times όλοι αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για μια παγκόσμια εφημερίδα με μεγάλη επιρροή. Άρα αν το γνωρίζουν οι New York Times δεν βλέπω πώς μπορεί να είναι μυστικό ένα τέτοιο κέντρο κράτησης. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό κέντρο κράτησης στην Ελλάδα, όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την περιφρούρηση των συνόρων, είτε με τα θέματα ασφαλείας είναι διαφανή», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε δε ότι, σε κάθε περίπτωση, εφαρμόζεται το Σύνταγμα, οι νόμοι και το κοινοτικό κεκτημένο και «δεν υπάρχει κάτι κρυφό».

Στο ίδιο άρθρο των NYT, γινόταν αναφορά και σε έναν νεκρό από σφαίρα, στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ο κ. Πέτσας απαντά πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη διαψεύσει κάτι τέτοιο. «Για τα περί τραυματισμών και νεκρών, έχουμε διαψεύσει ότι υπάρχει τέτοιο κρούσμα από ελληνικής πλευράς. Αν υπήρχαν τέτοια θύματα, δεν θα τα είχατε δει;» κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Στο ρεπορτάζ τους για την κατάσταση στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, στον Έβρο, οι New York Times έγραφαν πως «η ελληνική κυβέρνηση κρατά μετανάστες απομονωμένους σε μια κρυφή τοποθεσία, προτού τους απελάσει στην Τουρκία, χωρίς την συνήθη διαδικασία, ένα από τα αρκετά σκληροπυρηνικά μέτρα που έλαβε για να σφραγίσει τα σύνορα της Ευρώπης και τα οποία οι ειδικοί λένε ότι παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο».

Οι NYT, επικαλούνταν για αυτό μαρτυρίες μεταναστών: «αρκετοί μετανάστες είπαν σε συνεντεύξεις ότι τους συνέλαβαν, τους αφαίρεσαν τα προσωπικά τους είδη, τους έδειραν και τους απέλασαν από την Ελλάδα χωρίς να τους δοθεί η ευκαιρία να ζητήσουν άσυλο, ή να μιλήσουν σε δικηγόρο, σε μια παράνομη διαδικασία που είναι γνωστή ως επαναπροώθηση».

Αντιδρώντας στο δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!