Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Lifo]: Ο Αντώνης Συκάρης μιλά για τη φονική ανάβαση στα Ιμαλάια: «Πέντε μέλη της αποστολής χάθηκαν»
[Lifo]: Ο Αντώνης Συκάρης μιλά για τη φονική ανάβαση στα Ιμαλάια: «Πέντε μέλη της αποστολής χάθηκαν»

[Lifo]: Ο Αντώνης Συκάρης μιλά για τη φονική ανάβαση στα Ιμαλάια: «Πέντε μέλη της αποστολής χάθηκαν»

Στα 7.440 μέτρα, μείον 60 βαθμοί Κελσίου

Ο Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης μίλησε για την περιπέτεια της αποστολής του στην κορυφή Κ2 των Ιμαλαΐων με υψόμετρο 8.611 μέτρων.

Ο έμπειρος ορειβάτης μοιράστηκε τον πόνο της απώλειας πέντε έμπειρων συντρόφων του κατά την ανάβασή τους στην «κορυφή της ερημιάς».

«Θεωρείται το πιο δύσκολο βουνό του κόσμου. Η μεγάλη δυσκολία αυτής της κορυφής έγκειται στο γεγονός πως δεν υπάρχει πρόσβαση με πεζοπορία. Πρόκειται για έναν τεράστιο βράχο με “άγρια” αναρρίχηση πάνω στον πάγο στη βορεινή πλευρά του που είναι μόνιμα εκτεθειμένη στα στοιχεία της φύσης και με θερμοκρασίες μόνιμα στους -40 βαθμούς. Aν υπάρχει και αέρας η θερμοκρασία πέφτει ακόμα και κάτω από τους -60 βαθμούς Κελσίου. Το μεγάλο υψόμετρο, η τεχνική δυσκολία και οι χαμηλές θερμοκρασίες που σε εξασθενούν και σου δημιουργούν δίψα και πείνα σε τελειώνουν. Δε μπορείς να σταθείς πουθενά λόγω της μεγάλης κλίσης. Αν φύγεις πέφτεις στο χάος. Έτσι έπεσαν σε χαράδρες δύο σύντροφοί μου. Είναι αδύνατον να αντέξεις» είπε ο Αντώνης Συκάρης στον ιστότοπο «Έθνος».

«Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο»

Ο εξοπλισμός που έφερε μαζί ήταν ο καλύτερος από όλους τους ορειβάτες που συμμετείχαν στην αποστολή.

«Εχω ανέβει σε πολλές κορυφές των Ιμαλαΐων αλλά αυτό το πράγμα δεν το είχα ξαναζήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!