Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Lifo]: Αντιμέτωπες με τρομακτικές απώλειες οι ασφαλιστικές, αν ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες
[Lifo]: Αντιμέτωπες με τρομακτικές απώλειες οι ασφαλιστικές, αν ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες

[Lifo]: Αντιμέτωπες με τρομακτικές απώλειες οι ασφαλιστικές, αν ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες

Οι απώλειες εκτιμώνται σε 2-3 δισεκατομμύρια δολάρια

Οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι αντιμέτωπες με απώλειες 2-3 δισεκατομμυρίων δολαρίων αν ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο, ποσό που ισοδυναμεί με τη μεγαλύτερη αποζημίωση σε αυτή την κατηγορία, σύμφωνα με τους ασφαλιστές.

Λιγότεροι από έξι μήνες απομένουν για την ημερομηνία που έχει προγραμματιστεί η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων και η συζήτηση για τη διοργάνωση έχει «φουντώσει» ξανά. Η ΔΟΕ και οι Ιάπωνες διοργανωτές επιμένουν ότι η περαιτέρω αναβολή των Αγώνων δεν αποτελεί επιλογή.

Έτσι, φαίνεται πιο πιθανή μια ακύρωση παρά μια νέα αναβολή, αν δεν είναι δυνατό να γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες αυτό το καλοκαίρι, σημειώνει το Reuters. Οι ασφαλιστικές έρχονται από μια δύσκολη χρονιά, εξαιτίας της ακύρωσης ή της αναβολής φεστιβάλ, συνεδρίων και αθλητικών διοργανώσεων λόγω της πανδημίας. Η Howden εκτιμά ότι οι απώλειες αυτές ανέρχονται σε 5-6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όμως, σε μια ακύρωση των Ολυμπιακών αγώνων οι απώλειες θα ήταν «μακράν οι μεγαλύτερες, τρομακτικές», σύμφωνα με τον Σάιμον Χέντερσον, εκτελεστικό διευθυντή της Gallagher.

Αναλυτές της Jefferies εκτιμούν ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο είναι ασφαλισμένοι για περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια και άλλα 600 εκατομμύρια για τον ξενοδοχειακό τομέα. Η ΔΟΕ βάζει στην άκρη 800 εκατομμύρια δολάρια ως προστασία για κάθε διοργάνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!