Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Αντιδράσεις για τα καλλιτεχνικά στο σχολείο: Σε ποιες τάξεις δεν θα διδάσκονται πια- Τι απαντά το υπουργείο
[Lifo]: Αντιδράσεις για τα καλλιτεχνικά στο σχολείο: Σε ποιες τάξεις δεν θα διδάσκονται πια- Τι απαντά το υπουργείο

[Lifo]: Αντιδράσεις για τα καλλιτεχνικά στο σχολείο: Σε ποιες τάξεις δεν θα διδάσκονται πια- Τι απαντά το υπουργείο

Αντιδράσεις εκπαιδευτικών και η απάντηση του υπουργείου

Διευκρινίσεις για τα μαθήματα των καλλιτεχνικών και της μουσικής σε δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο δίνει το υπουργείο Παιδείας , μετά τις έντονες αντιδράσεις, κάνοντας από τη μεριά του λόγο για «ψευδείς ειδήσεις» περί πλήρους κατάργησής τους.

Αν και στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο δεν αλλάζει τίποτα στο ωρολόγιο πρόγραμμα για αυτά τα δύο μαθήματα, όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο, στο Λύκειο η μουσική και τα καλλιτεχνικά δεν θα διδάσκονται πια ως μαθήματα επιλογής, προκαλώντας μια σφοδρή ανακοίνωση από την Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων.

Η Ένωση κατήγγειλε χθες πως με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας κ. Σοφίας Ζαχαράκη καθορίζεται το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων για τις Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις του Γενικού Λυκείου στο οποίο καταργούνται τα μαθήματα των Εικαστικών (Καλλιτεχνική Παιδεία, Ελεύθερο και Γραμμικό σχέδιο) από το Γενικό Λύκειο.

Μετά την κριτική, το υπουργείο απάντησε σήμερα πότιως στην Α’ Λυκείου η Μουσική και τα Καλλιτεχνικά υπήρχαν ως μαθήματα επιλογής, και οι μαθητές μπορούσαν να παρακολουθήσουν ένα από αυτά, το οποίο διδασκόταν 2 ώρες εβδομαδιαίως. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, είχε παρατηρηθεί χαμηλή συμμετοχή και «σποραδικότητα» στα εικαστικά και στη μουσική αθροιστικά, με το 7,9% να παρακολουθεί το μάθημα των εικαστικών το έτος 2018-2019 και 9% την σχολική χρονιά 2019-2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!