Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Ανησυχητική εκτίμηση Σαρηγιάννη: Στις 21/3 η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής θα φτάσει στο 100%
[Lifo]: Ανησυχητική εκτίμηση Σαρηγιάννη: Στις 21/3 η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής θα φτάσει στο 100%

[Lifo]: Ανησυχητική εκτίμηση Σαρηγιάννη: Στις 21/3 η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής θα φτάσει στο 100%

«Κορύφωση του τρίτου κύματος τον Μάιο, γύρω στο Πάσχα, χωρίς περαιτέρω μέτρα»

Τον κώδωνα του κινδύνου, για κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας τον Μάιο, κοντά στο Πάσχα, έκρουσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης .

Εξίσου τρομακτική όμως είναι και η εκτίμηση που εξέφρασε για τις ΜΕΘ στην Αττική, αναφέροντας ότι η πληρότητα θα φτάσει στο 100% στις 21 Μαρτίου.

«Η πίεση θα αυξηθεί, γιατί θα υπάρξει και η διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών και η διασπορά του κυρίαρχου στελέχους στην ελληνική κοινότητα. Στην κορύφωση του το τρίτο κύμα θα φτάσει τον Μάιο, γύρω στο Πάσχα, αλλά ίσως μια κρίσιμη ημερομηνία είναι η 21η Μαρτίου, οπότε και θεωρώ ότι θα υπάρχει πίεση στις ΜΕΘ της Αττικής. Αυτή τη στιγμή η πληρότητα τους βρίσκεται στο 65% και την 21η Μαρτίου εκτιμώ ότι θα φτάσει στο 100%, αν δε ληφθούν μέτρα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Σαρηγιάννης.

Τα μέτρα που ελήφθησαν αποτελούν ένα πρώτο ανάχωμα στο τρίτο κύμα, σημείωσε, χαρακτηρίζοντας σημαντικό το γεγονός ότι αυτό έγινε προληπτικά και στοχευμένα. «Είναι πολύ σωστή η στρατηγική της γεωγραφικά διαφοροποιημένης λήψης μέτρων, γιατί το επιδημιολογικό φορτίο είναι διαφοροποιημένο ανά περιοχή. Το ζήτημα είναι κατά πόσο θα χρειαστεί θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση του», πρόσθεσε ο καθηγητής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!