Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Ανοίγουν τα σχολεία: Επιστροφή στα θρανία με μάσκες -Τι πρέπει να ξέρουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς
[Lifo]: Ανοίγουν τα σχολεία: Επιστροφή στα θρανία με μάσκες -Τι πρέπει να ξέρουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς

[Lifo]: Ανοίγουν τα σχολεία: Επιστροφή στα θρανία με μάσκες -Τι πρέπει να ξέρουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Λίγες ώρες έμειναν για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς , με το πρώτο κουδούνι να χτυπά στις 08:15 το πρωί της Δευτέρας με διαφορετικούς όρους όμως αυτή τη χρονιά.

Εκτός των βιβλίων, των μολυβιών και των άλλων σχολικών ειδών απαραίτητο αξεσουάρ είναι και η μάσκα, όπως και η πιστή τήρηση των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές θα φορούν μάσκα, θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη, θα γίνεται καθαρισμός των σχολείων κατά τη λειτουργία τους και μετά το πέρας των μαθημάτων και θα υπάρχουν, με ευθύνη των δήμων, αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία. Η διάθεση μασκών που θα χρησιμοποιούν υποχρεωτικά τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί θα είναι δωρεάν και τα κιβώτια περιμένουν ήδη στα σχολεία.

Νέοι όροι για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Για μαθητές και εκπαιδευτικούς που θα απουσιάζουν λόγω κορωνοϊού καθώς και για εκπαιδευτικές δομές υπό αναστολή λειτουργίας: Όπως τονίζεται «προβλέπεται η δυνατότητα απουσίας μαθητών και εκπαιδευτικών για λόγους συναφείς με τον COVID-19 (ομάδες αυξημένου κινδύνου, ασθένεια από COVID-19 κ.ά.) καθώς επίσης η αναστολή λειτουργίας σχολικών τμημάτων ή μονάδων εξαιτίας εντοπισμού κρουσμάτων». Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, προβλέπεται εφαρμογή της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε πλαίσιο που ορίζει νέα Υπουργική Απόφαση που εξέδωσαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!