Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι στα εστιατόρια – Πώς θα καθόμαστε στα τραπέζια (σχεδιαγράμματα)
[Lifo]: Ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι στα εστιατόρια – Πώς θα καθόμαστε στα τραπέζια (σχεδιαγράμματα)

[Lifo]: Ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι στα εστιατόρια – Πώς θα καθόμαστε στα τραπέζια (σχεδιαγράμματα)

Από σήμερα τα εστιατόρια και οι ταβέρνες θα μπορούν να εξυπηρετούν πελάτες και στο εσωτερικό τους

Από σήμερα τα εστιατόρια και οι ταβέρνες θα μπορούν να εξυπηρετούν πελάτες και στο εσωτερικό τους αλλά με πολύ αυστηρούς κανόνες αποστάσεων και ασφαλείας.

Μετά τους υπαίθριους και ημιυπαίθριους χώρους που είχαν ανοίξει στις 25 Μαΐου, «πρεμιέρα» κάνουν οι εσωτερικοί χώροι των εστιατορίων με μέγιστο επιτρεπόμενο όριο πελατών το ένα άτομο ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.

Απαγορεύεται η χρήση των μπαρ ως χώρος παραμονής των πελατών, σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (με ΚΑΔ 56.30.10.09, 56.30.10.10 και 56.30.10.11).

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών καθορίζεται ως εξής:
-Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 0,90 μ.
-Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών τοποθετείται καρέκλα σε ένα εκ των δύο τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 1,20 μ.
-Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών τοποθετείται καρέκλα σε κάθε ένα εκ των δύο τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 1,80 μ.

Παράλληλα παραμένει σε ισχύ η διάταξη για τη λειτουργία των υπαιθρίων και ημιυπαιθρίων χώρων.

Για τις υπηρεσίες τύπου catering και τη λειτουργία των εστιατορίων με «μπουφέ» ισχύουν τα εξής:
-Όταν η διάθεση των γευμάτων θα πρέπει να πραγματοποιείται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα, προκειμένου να καλύπτει το σύνολο της επιφάνειας των γευμάτων και με άνοιγμα ικανό να πραγματοποιείται με ασφάλεια το σερβίρισμα των καταναλωτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!