Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Αναστολή κινεζικών πτήσεων προς και από τις ΗΠΑ από τη διοίκηση Τραμπ
[Lifo]: Αναστολή κινεζικών πτήσεων προς και από τις ΗΠΑ από τη διοίκηση Τραμπ

[Lifo]: Αναστολή κινεζικών πτήσεων προς και από τις ΗΠΑ από τη διοίκηση Τραμπ

Η Ουάσινγκτον θα αναστείλει πτήσεις κινεζικών αεροπορικών εταιρειών από και προς τις ΗΠΑ

Προσωρινή απαγόρευση των πτήσεων από κινεζικές αεροπορικές εταιρείες προς και από τις Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζει η διοίκηση Τραμπ.

Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ στις 16 Ιουνίου, αλλά δεν αποκλείεται η εφαρμογή αυτού του μέτρου να γίνει πριν αυτήν την ημερομηνία, αν ο Αμερικανός πρόεδρος το αποφασίσει, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Μεταφορών.

«Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες ζήτησαν να επαναφέρουν τις δραστηριότητές τους (στην Κίνα), από την 1η Ιουνίου. Η αποτυχία της κινεζικής κυβέρνησης να εγκρίνει τα αιτήματά τους αποτελεί μια παραβίαση της συμφωνίας» για τις αεροπορικές μεταφορές, αποδοκίμασε το υπουργείο.

Η Delta Air Lines και η United Airlines ανέστειλαν τις πτήσεις τους από και προς την Κίνα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας Covid-19, αλλά επιθυμούσαν να επαναφέρουν τις πτήσεις τους στη χώρα αυτό το μήνα.

Δεν έχουν ακόμη λάβει το πράσινο φως από τις κινεζικές αρχές Πολιτικής Αεροπορίας, οι οποίες από την άλλη πλευρά εξουσιοδότησαν τον Μάρτιο τις τοπικές αεροπορικές εταιρείες να εκτελούν μια πτήση ανά εβδομάδα από και προς μια ξένη χώρα. Αυτός ο περιορισμός προορίζεται να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.

Επί του παρόντος, τέσσερις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες εκτελούν πτήσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έναντι καμίας αμερικανικών εταιρειών, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!