Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Αναστασιάδης στο Politico: Να μπει τέλος στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας αν συνεχίσει την επιθετικότητα
[Lifo]: Αναστασιάδης στο Politico: Να μπει τέλος στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας αν συνεχίσει την επιθετικότητα

[Lifo]: Αναστασιάδης στο Politico: Να μπει τέλος στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας αν συνεχίσει την επιθετικότητα

Διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία προτείνει στην ΕΕ ο πρόεδρος της Κύπρου

Αν η Τουρκία δεν ρίξει τους τόνους της επιθετικότητας στην ανατολική Μεσόγειο, θα πρέπει να χάσει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ, δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης στο Politico.

«Είτε θα συμμορφωθούν με τους όρους και τις προϋποθέσεις για κάθε άλλη υποψήφια χώρα, ή δεν θα πρέπει να είναι υποψήφια ή να γίνει δεκτή», είπε ο πρόεδρος της Κύπρου. «Είμαστε υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, προτιμάμε να έχουμε έναν Ευρωπαίο γείτονα αντί για μια επιθετική χώρα όπως φέρεται η Τουρκία», σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Μία από τις εναλλακτικές είναι να προστεθούν περισσότερα ονόματα στη λίστα των κυρώσεων της ΕΕ για τις γεωτρήσεις. Όμως, ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε πως η ΕΕ «δεν έχει άλλη επιλογή παρά να αντιμετωπίσει συνολικά το φάσμα των σχέσεών της με την Τουρκία».

Η επίσημη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων είναι μία λύση που πρότεινε ο κ. Αναστασιάδης. «Είναι ένα από τα βήματα που μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία, αν και θα προτιμούσα μια ειρηνική λύση», δήλωσε. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία ξεκίνησαν το 2005 και πήραν νέα πνοή έπειτα από τη συμφωνία της Άγκυρας με την ΕΕ για το προφυγικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!