Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Αναδρομικά συνταξιούχων: Πληρώνονται σήμερα οι πρώτοι δικαιούχοι
[Lifo]: Αναδρομικά συνταξιούχων: Πληρώνονται σήμερα οι πρώτοι δικαιούχοι

[Lifo]: Αναδρομικά συνταξιούχων: Πληρώνονται σήμερα οι πρώτοι δικαιούχοι

Τι ποσά θα περιμένουν οι συνταξιούχοι και πώς θα φορολογηθούν τα αναδρομικά

Το απόγευμα της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2020 ξεκινά η καταβολή αναδρομικών για το 11μηνο Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016.

Οι πληρωμές αρχίζουν σήμερα από τους συνταξιούχους του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των Ταμείων των τραπεζών και του ΟΤΕ, που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε μονό αριθμό και θα γίνουν σε 4 χρόνους, έως τις 29 Οκτωβρίου μαζί με τις συντάξεις Νοεμβρίου.

Βάσει όσων έχει εξαγγείλει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε να πληρωθούν και οι κληρονόμοι των 172.222 θανόντων συνταξιούχων, που ήταν εν ζωή το κρίσιμο 11μηνο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016 αλλά απεβίωσαν στη συνέχεια.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω των οποίων θα γίνουν αιτήσεις από τους νόμιμους κληρονόμους θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο κύριος όγκος των δικαιούχων, συνταξιούχοι που λάμβαναν ήδη σύνταξη τον Ιούνιο του 2015 και είναι σήμερα εν ζωή, θα πληρωθεί μεταξύ 23 – 29 Οκτωβρίου, εφόσον βέβαια το 2012 είχαν κύρια σύνταξη (ή εισόδημα από κύριες συντάξεις) άνω των 1.000 ευρώ.

Αναλυτικά:

- Από το απόγευμα στα ATM και από αύριο Παρασκευή 23 Οκτωβρίου το πρωί στα γκισέ των τραπεζών, θα πληρώνονται οι συνταξιούχοι από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!