Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Αναδρομικά 11 μηνών σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους – Τα ποσά
[Lifo]: Αναδρομικά 11 μηνών σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους – Τα ποσά

[Lifo]: Αναδρομικά 11 μηνών σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους – Τα ποσά

Αναδρομικά έντεκα μηνών αναμένεται να πιστωθούν σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους

Τα αναδρομικά έντεκα μηνών θα λάβουν 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι σύμφωνα με την πιλοτική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας .

Η εν λόγω απόφαση αναμένεται να δημοσιευτεί εντός Ιουλίου ή το αργότερο μέσα στο φθινόπωρο λόγω των αλλαγών στην ηγεσία του ΣτΕ . Σημειώνεται ωστόσο πως, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, για το χρονικό διάστημα μετά τον Μάιο του 2016, κανένας συνταξιούχος δεν θα λάβει αναδρομικά, καθώς οι περικοπές κρίθηκαν συνταγματικές. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με ισχυρή πλειοψηφία αποφάσισε υπέρ της καταβολής των αναδρομικών συντάξεων για έντεκα μήνες, δηλαδή από τον Ιουνίου του 2015 έως τον Μάιο του 2016.

Τα ποσά

Τα επιστρεπταία ποσά κυμαίνονται στα 700 ευρώ για τις πολύ χαμηλές συντάξεις που έχασαν μόνον τα Δώρα ενώ για άθροισμα συντάξεων πάνω από 1.000 και 1.500 ευρώ τα αναδρομικά φτάνουν ως τα 7.790 ευρώ στις κύριες και έως 3.240 στις επικουρικές, ήτοι άθροισμα αναδρομικών ως και 11.000 ευρώ σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Για 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους το μέσο ποσό αναδρομικών είναι 1.400 ευρώ και προκύπτει από το κόστος των επιστροφών που προσδιορίστηκε στα 3,5 δισ. ευρώ από το υπουργείο Εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!