Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Αμαζόνιος: Νεκρός από βέλος ειδικός στις «απομονωμένες φυλές» – Προσπαθούσε να προσεγγίσει ιθαγενείς
[Lifo]: Αμαζόνιος: Νεκρός από βέλος ειδικός στις «απομονωμένες φυλές» – Προσπαθούσε να προσεγγίσει ιθαγενείς

[Lifo]: Αμαζόνιος: Νεκρός από βέλος ειδικός στις «απομονωμένες φυλές» – Προσπαθούσε να προσεγγίσει ιθαγενείς

Ένας ειδικός στις «απομονωμένες φυλές» του Αμαζονίου σκοτώθηκε από βέλος ενώ προσπαθούσε να πλησιάσει μια φυλή

Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος και κορυφαίος ειδικός στις απομονωμένες φυλές του Αμαζονίου σκοτώθηκε με ένα βέλος στο στήθος, ενώ προσπαθούσε να προσεγγίσει σε μια φυλή ιθαγενών, με σκοπό να της παράσχει προστασία.

Ο Ριέλι Φρανσισκάτο, 56 ετών, εργαζόταν επί δεκαετίες στην κρατική υπηρεσία Funai που ασχολείται με θέματα των ιθαγενών. Ο στόχος του ήταν να ιδρύει καταυλισμούς για την προστασία των απομονωμένων φυλών. Την Τετάρτη, ενώ πλησίαζε σε μια φυλή με την οποία έως τώρα οι αρχές δεν είχαν έρθει σε επαφή, δέχτηκε ένα βέλος πάνω από την καρδιά, στο δάσος κοντά στον καταυλισμό Ούρου Έου Ουάου Ουάου, στην πολιτεία Ροντόνια της δυτικής Βραζιλίας, κοντά στα σύνορα με τη Βολιβία.

«Έβγαλε μια κραυγή, τράβηξε το βέλος από το στήθος του, έτρεξε για 50 μέτρα και μετά κατέρρευσε, άψυχος» είπε ένας αστυνομικός που συνόδευε την αποστολή. Η μη κυβερνητική οργάνωση Kaninde, στην ίδρυση της οποίας είχε βοηθήσει ο Φρανσισκάτο, τη δεκαετία του 1980, τόνισε ότι η φυλή δεν είχε κανέναν τρόπο να ξεχωρίσει αν κάποιος από τον «έξω κόσμο» είναι φίλος ή εχθρός.

Τα τελευταία χρόνια οι ιθαγενείς φυλές της Βραζιλίας απειλούνται ολοένα και περισσότερο από την εισβολή υλοτόμων, χρυσοθήρων και άλλων στα εδάφη τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!