Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η Amazon προσπαθεί να μπλοκάρει ψηφοφορία εργαζομένων για δημιουργία συνδικάτου
[Lifo]: Η Amazon προσπαθεί να μπλοκάρει ψηφοφορία εργαζομένων για δημιουργία συνδικάτου

[Lifo]: Η Amazon προσπαθεί να μπλοκάρει ψηφοφορία εργαζομένων για δημιουργία συνδικάτου

Παρά τον κορωνοϊό η Amazon ζητά από τους εργαζομένους της να ψηφίσουν δια ζώσης και όχι επιστολικά

Η Amazon ασκεί πιέσεις ώστε οι εργαζόμενοί της, σε μία αποθήκη της Αλαμπάμα που προσπαθούν να οργανωθούν σε συνδικάτο, να ψηφίσουν δια ζώσης και όχι επιστολικά, επιχειρώντας έτσι να μειώσει τη δυναμική του εγχειρήματος

Η εταιρεία προσφεύγει κατά απόφασης του Εθνικού Συμβούλιου Εργασιακών Σχέσεων των ΗΠΑ (NLRB) με την οποία επιτρέπεται οι 5.800 εργαζόμενοι αποθήκης στην Αλαμπάμα να ψηφίσουν επιστολικά για την εκπροσώπησή τους στη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση. Το NLRB τάσσεται κατά της επιστολικής ψήφου, ωστόσο η στάση της άλλαξε εξαιτίας της πανδημίας.

Από την αρχή της πανδημίας έως και τη Δευτέρα στην Αλαμπάμα είχαν σημειωθεί 350.988 περιστατικά κορωνοϊού και 6.662 θάνατοι. Η προσφυγή κατατέθηκε στις 21 Ιανουαρίου από τους δικηγόρους της Amazon, που υποστήριξαν πως μία επιστολική ψηφοφορία θα ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρα και θα κατανάλωνε πολλούς πόρους και ζήτησε να αναβληθεί η ψηφοφορία. Η NLRB σχεδιάζει να ξεκινήσει να στέλνει τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές της 8ης Φεβρουαρίου. Το αίτημα για συμμετοχή στις εκλογές κατατέθηκε από τους εργαζόμενους στις 20 Νοεμβρίου.

Αν οι εργαζόμενοι τα καταφέρουν θα γίνουν οι πρώτοι της Amazon που συμμετέχουν σε συνδικάτο. Υπό τη διακυβέρνηση Τραμπ το NLRB διέκοψε αρκετές φορές τις ψηφοφορίες συνδικάτων, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ώστε να εξετάσει προσφυγές των εργοδοτών που ζητούσαν διά ζώσης ψηφοφορία. Τον Απρίλιο του 2020 υποστηρίχθηκε σε άρθρο δικηγορικής εταιρείας πως η επιστολική ψήφος ευνοεί τα συνδικάτα καθώς μειώνεται η δυνατότητα επιρροής των εργοδοτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!