Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Ακρόπολη: Το «φως του 21ου αιώνα» αγκαλιάζει τον Ιερό Βράχο
[Lifo]: Ακρόπολη: Το «φως του 21ου αιώνα» αγκαλιάζει τον Ιερό Βράχο

[Lifo]: Ακρόπολη: Το «φως του 21ου αιώνα» αγκαλιάζει τον Ιερό Βράχο

Αποδόθηκε ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης το βράδυ της Τετάρτης

Αποδόθηκε ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για μία γιορτή πέρα από σύνορα και γλώσσες και να υπογραμμίζει ότι «το φως του 21ου αιώνα αγκαλιάζει» τον Ιερό Βράχο.

Για πρώτη φορά ο φωτισμός διακρίνει τα μνημεία του Ιερού Βράχου από τα τείχη, αλλά και μεταξύ τους, επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Πολιτισμού Συγκεκριμένα, φωτίζονται εκ νέου 9 σημεία: Ο Βράχος, τα Τείχη, ο Παρθενώνας, τα Προπύλαια, ο Ναός της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο, το Θέατρο του Διονύσου, η Στοά του Ευμένους, το Διονυσιακό Ιερό.

Πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά έργων που πραγματοποιεί το υπουργείο Πολιτισμού, για την αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών της Ακρόπολης, με δωρεά και υλοποίηση από το Ίδρυμα Ωνάση.

Το έργο της αναβάθμισης του φωτισμού στον Ιερό Βράχο αποδόθηκε σήμερα στις 20:00, παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Σ. Παπαδημητρίου, που παραβρέθηκαν στην Πνύκα.

Μητσοτάκης: «Γιορτή πέρα και πάνω από σύνορα και γλώσσες»

«Το φως του 21ου αιώνα αγκαλιάζει την Ακρόπολη. Είναι γιορτή πέρα και πάνω από σύνορα και γλώσσες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!