Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Ακόμη πιο «μαύρες» οι προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας- Ύφεση 5,2%, η πιο βαθιά από τον Β’ Παγκόσμιο
[Lifo]: Ακόμη πιο «μαύρες» οι προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας- Ύφεση 5,2%, η πιο βαθιά από τον Β’ Παγκόσμιο

[Lifo]: Ακόμη πιο «μαύρες» οι προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας- Ύφεση 5,2%, η πιο βαθιά από τον Β’ Παγκόσμιο

Ο κορωνοϊός θα ωθήσει στην ακραία φτώχεια 70-100 εκατομμύρια ανθρώπους

Ακόμη πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις, για το πλήγμα που θα επιφέρει στην παγκόσμια οικονομία η πανδημία του κορωνοϊού, δημοσίευσε η Παγκόσμια Τράπεζα .

Πλέον, εκτιμά ότι η παγκόσμια ύφεση θα φτάσει στο 5,2% το 2020, ενώ προειδοποίησε ότι αυτή η εκτίμηση θα αναθεωρηθεί επί τα χείρω αν συνεχιστεί η αβεβαιότητα για την πανδημία και τα lockdown. Πρόκειται για την πιο βαθιά ύφεση που έχει γνωρίσει ο πλανήτης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στη νέα έκθεσή της η Παγκόσμια Τράπεζα αναφέρει ότι οι ανεπτυγμένες οικονομίες θα συρρικνωθούν κατά 7% το 2020, ενώ οι αναδυόμενες θα καταγράψουν ύφεση κατά 2,5%. Επίσης, πλέον προβλέπει ότι 70-100 εκατομμύρια άνθρωποι θα ωθηθούν στην ακραία φτώχεια εξαιτίας της πανδημίας, από 60 εκατομμύρια που εκτιμούσε την προηγούμενη φορά.

Οι αναθεωρημένες προβλέψεις καταγράφουν μεγαλύτερο πλήγμα στην οικονομία σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις που είχε δημοσιοποιήσει το ΔΝΤ τον περασμένο Απρίλιο, οι οποίες έκαναν λόγο για ύφεση 3% της παγκόσμιας οικονομίας το 2020.

Το Ταμείο αναμένεται να ανακοινώσει τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις του στις 24 Ιουνίου και ήδη η γενική διευθύντριά του, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα έχει προειδοποιήσει ότι είναι πολύ πιθανό να είναι χειρότερες από τις προηγούμενες.

Το βασικό και το κακό σενάριο

Στο βασικό σενάριο της Παγκόσμιας Τράπεζας, τα lockdown και το κλείσιμο επιχειρήσεων θα αρχίσει να χαλαρώνει στα τέλη Ιουνίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!