Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ακυρώθηκε ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης – Λόγω κορωνοϊού
[Lifo]: Ακυρώθηκε ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης – Λόγω κορωνοϊού

[Lifo]: Ακυρώθηκε ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης – Λόγω κορωνοϊού

Παρά την επιβράδυνση του ρυθμού διασποράς του ιού στη Νέα Υόρκη, οι διοργανωτές αποφάσισαν πως ο κίνδυνος διεξαγωγής ενός αγώνα με πάνω από 50.000 συμμετέχοντες, είναι πολύ υψηλός.

Ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης , ο μεγαλύτερος στον κόσμο και μια από τις σημαντικότερες ετήσιες διοργανώσεις στην πόλη, ματαιώθηκε για φέτος, σύμφωνα με τους διοργανωτές, εν μέσω της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του κορωνοϊού .

Παρά την επιβράδυνση του ρυθμού διασποράς του ιού στη Νέα Υόρκη, οι διοργανωτές αλλά και οι τοπικοί αξιωματούχοι αποφάσισαν πως ο κίνδυνος διεξαγωγής ενός αγώνα με πάνω από 50.000 συμμετέχοντες, είναι πολύ υψηλός.

Ο αθλητικός αυτός θεσμός που προσελκύει πάνω από 50.000 δρομείς, 10.000 εθελοντές και περίπου 1 εκατομμύριο επισκέπτες, θα γιόρταζε φέτος τον Νοέμβριο τον μισό αιώνα ζωής του.

Οι τοπικοί άρχοντες και οι New York Road Runners, που είναι υπεύθυνοι για τη διοργάνωση του αγώνα, αποφάσισαν να συντονιστούν με τις οδηγίες των ειδικών που προειδοποιούν πως τέτοιου είδους μαζικές συγκεντρώσεις, ιδίως εκείνες που προσελκύουν κόσμο από ολόκληρο τον κόσμο, παραμένουν εξόχως επικίνδυνες, τουλάχιστον έως ότου αναπτυχθεί θεραπεία ή εμβόλιο ευρείας κυκλοφορίας για την Covid-19.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για δεύτερο κύμα έξαρσης του ιού αυτό το φθινόπωρο. Και ενώ τα ποσοστά κρουσμάτων στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης καταγράφουν μείωση, σε τουλάχιστον 26 πολιτείες σημειώθηκε αύξηση των θετικών στον ιό περιστατικών το βράδυ της Τρίτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!