Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Ακαδημία Αθηνών: Ο Χρήστος Ζερεφός εξελέγη στη θέση του γενικού γραμματέα
[Lifo]: Ακαδημία Αθηνών: Ο Χρήστος Ζερεφός εξελέγη στη θέση του γενικού γραμματέα

[Lifo]: Ακαδημία Αθηνών: Ο Χρήστος Ζερεφός εξελέγη στη θέση του γενικού γραμματέα

Γενικός Γραμματέας για τα επόμενα πέντε χρόνια

Τον ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό εξέλεξε γενικό γραμματέα η Ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών.

Ο κ. Ζερεφός, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 2007, θα είναι στη θέση του γενικού γραμματέα για την προσεχή πενταετία.

Ο Χρήστος Ζερεφός γεννήθηκε στο Κάιρο το 1943. Είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 2007 στην έδρα της Μετεωρολογίας – Κλιματολογίας και από το 2019 γραμματεύς επί των πρακτικών της Ακαδημίας. Σπούδασε Φυσική και Μετεωρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε Ερευνητικά Κέντρα στις ΗΠΑ. Διετέλεσε καθηγητής της Φυσικής της Ατμόσφαιρας στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Αθηνών, επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια της Βοστώνης, της Μινεσότα και του Όσλο.

Είναι μέλος της Academia Europaea, της Νορβηγικής και της Ρωσικής Ακαδημίας της Φύσης και άλλων Ακαδημιών, Εταίρος του Institute of Physics (Ηνωμένο Βασίλειο) και ισόβιο μέλος της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ενώσεως (Αριστείο του Ειδήμονος Κριτή, 1998). Είναι επίτιμος διδάκτωρ Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών (2016) και επίτιμος καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ (2018).

Ο κ. Ζερεφός έχει τιμηθεί με τα βραβεία Όζοντος του ΟΗΕ (1997) και της Ευρωπαϊκής – Βαλκανικής Ενώσεως Φυσικών για το Περιβάλλον (2006). Επίσης έχει λάβει εύφημο μνεία από το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του ΟΗΕ (1995, 1998, 2002), διακρίσεις για την συνεισφορά του στο έργο της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (2008), από τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου (2008) και την Ρωσική Ακαδημία της Φύσης (2009) κι έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλεως της Θεσσαλονίκης (2009), το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών (2010), το βραβείο της «Europa Nostra 2010», τα Palmes Académiques (Ταξιάρχης) της Γαλλίας, Blaise Pascal Medal (2015), Yoram Kaufman Award (2015) της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης και το Μετάλλιο τιμής «Ioan Ursu» της Βαλκανικής Ενώσεως Φυσικών (2018).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!