Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η Airbnb απολύει το 25% των εργαζομένων της παγκοσμίως
[Lifo]: Η Airbnb απολύει το 25% των εργαζομένων της παγκοσμίως

[Lifo]: Η Airbnb απολύει το 25% των εργαζομένων της παγκοσμίως

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb ανακοίνωσε την απόλυση σχεδόν του 25% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας σε ολόκληρο τον κόσμο

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb ανακοίνωσε αιφνιδίως την απόλυση σχεδόν του 25% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Καθώς η πανδημία πλήττει τις οικονομίες και τις αγορές σε 187 χώρες του κόσμου, η ψηφιακή πλατφόρμα μίσθωσης ακινήτων έχει δεχτεί τεράστιο πλήγμα τόσο από τον την νόσο όσο και από τα περιοριστικά μέτρα και τον φόβο στον κλάδο του τουρισμού.

Με επιστολή του προς τους εργαζόμενους της εταιρείας, ο Μπράιαν Τσέσκι ανακοίνωσε την απόλυση του 25% των περίπου 7.500 εργαζομένων παγκοσμίως. Η Airbnb απασχολεί υπαλλήλους σε 24 χώρες και οι περικοπές θέσεων αναμένεται να επηρεάζουν ολόκληρα τμήματα στην εταιρεία.

«Περνάμε συλλογικά την πιο οδυνηρή κρίση της ζωής μας και καθώς άρχισε να ξεδιπλώνεται, η ταξιδιωτική δραστηριότητα διεθνώς σταμάτησε», έγραψε ο Μπράιαν Τσέσκι, ιδρυτής της πλατφόρμας. «Η Airbnb επλήγη σφοδρά και τα φετινά έσοδα προβλέπεται ότι θα είναι λιγότερο από τα μισά της περσινής χρονιάς», προσθέτει.

Ο Τσέσκι λέει ότι παραμένει άγνωστο πότε ακριβώς θα ξεκινήσει εκ νέου η ταξιδιωτική δραστηριότητα και η Airbnb θα πρέπει να κάνει θεμελιώδεις αλλαγές, μειώνοντας το εργατικό δυναμικό της και ακολουθώντας μια πιο στοχευμένη επιχειρησιακή στρατηγική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!