Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Σε αυτό το βιβλιοπωλείο ψωνίζετε υποχρεωτικά στο σκοτάδι
[Lifo]: Σε αυτό το βιβλιοπωλείο ψωνίζετε υποχρεωτικά στο σκοτάδι

[Lifo]: Σε αυτό το βιβλιοπωλείο ψωνίζετε υποχρεωτικά στο σκοτάδι

Τα βιβλία «αιωρούνται», οι φωτογραφίες απαγορεύονται και πρέπει να τηρήσετε μερικούς ασυνήθιστους κανόνες

Ένα βιβλιοπωλείο στην Ταϊβάν υπόσχεται να σας μεταφέρει στην παιδική σας ηλικία και τις φορές που δοκιμάσατε να διαβάσατε με φακό ένα βιβλίο κρυμμένοι κάτω από το πάπλωμα.

Το Wuguan Books στεγάζεται σε μία «αποθήκη δημιουργικότητας» στο Kaohsiung, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ταϊβάν και αποτελεί ταυτόχρονα εικαστική έκθεση και βιβλιοπωλείο. Οι βιβλιόφιλοι επισκέπτες κινούνται μέσα στο σκοτάδι, και οι μόνες πηγές φωτός είναι οι μικροσκοπικοί προβολείς που φωτίζουν, ο καθένας ξεχωριστά, τα εκατοντάδες βιβλία.

Το μοναδικό βιβλιοπωλείο δημιουργήθηκε από τον βραβευμένο αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Chu Chih-kang. Περίπου τετρακόσια βιβλία στέκονται όρθια σε ισάριθμα, μίνιμαλ κάθετα ράφια, δίνοντας την οπτική ψευδαίσθηση ότι οι τίτλοι αιωρούνται μέσα στο σκοτάδι.

«Είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε όλοι να εστιάζουν στα βιβλία. Σε ένα περιβάλλον που δεν μπορείς να δεις, οι υπόλοιπες αισθήσεις σου διεγείρονται», λέει η υπεύθυνη του καταστήματος Su Yu-shan.

Στην είσοδο του βιβλιοπωλείου υπάρχει μία λίστα από κανόνες που όλοι όσοι εισέρχονται πρέπει να τηρούν αυστηρά. Απαγορεύονται οι φακοί. Απαγορεύονται οι φωνές όταν κάποιος πατά κατά λάθος το πόδι σας. Και αν κάποιος πλησιάσει το ίδιο βιβλίο με εσάς, πρέπει να του αγοράσετε το βιβλίο ή να ζητήσετε το τηλέφωνό του».

«Σε αυτό το περιβάλλον, είστε ελεύθεροι να είστε ο εαυτός σας, να επικοινωνήσετε με την ψυχή σας, τον πιο αληθινό σας εαυτό» καταλήγει η Su.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!