Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Αυτό είναι το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
[Lifo]: Αυτό είναι το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

[Lifo]: Αυτό είναι το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Με ένα άκρως ενδιαφέρον σύνολο εκδηλώσεων το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παραμένει ενεργό σε μια δύσκολη χρονια

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με σύμμαχό του το υπουργείο Πολιτισμού, παραμένει αφοσιωμένο στον στόχο του να προσφέρει στους φίλους του εμπειρίες πολιτισμού υψηλού επιπέδου υπό ασφαλείς υγειονομικές συνθήκες. Σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό του οργανισμού που ανακοινώθηκε σήμερα (23/9), η καλλιτεχνική περίοδος 2020-2021 φέρνει κοντά στο κοινό του σημαντικούς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, στηρίζει τους Έλληνες δημιουργούς και σολίστ αλλά και τη νέα γενιά μουσικής της Ελλάδας, ενδυναμώνει τον εκπαιδευτικό του ρόλο μέσα από συναυλίες και ειδικές δράσεις και προωθεί νέες συνεργασίες με την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ο διεθνώς διακεκριμένος πιανίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Γιάννης Βακαρέλης, δηλώνει σχετικά με τον φετινό προγραμματισμό:

«Το Μέγαρο για μένα είναι ένας πολύ οικείος χώρος. Το γνώρισα από τις αρχές του, εγκαινιάζοντας με τον Λεωνίδα Καβάκο την Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος και έκτοτε εμφανίστηκα ως πιανίστας άπειρες φορές στις σκηνές του. Άπειρο ήταν όμως και το καλό που μου έκανε ως καλλιτέχνη, και τεράστια ήταν η βοήθεια που έδωσε στην καριέρα μου. Αυτή τη βοήθεια είναι που θέλω τώρα με τη σειρά μου, να δώσω στους ‘Έλληνες καλλιτέχνες, νέους και μεγαλύτερους, γνωστούς και άγνωστους. Παραμένουμε όλοι σε αχαρτογράφητα νερά, αλλά, παρόλα αυτά, το Μέγαρο πρέπει να εκπέμψει ένα δυνατό σήμα αντίστοιχο του ρόλου του ως ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!