Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Αυθαίρετα: Τροπολογία παράτασης για την τακτοποίηση – Τι ισχύει για τα πρόστιμα
[Lifo]: Αυθαίρετα: Τροπολογία παράτασης για την τακτοποίηση – Τι ισχύει για τα πρόστιμα

[Lifo]: Αυθαίρετα: Τροπολογία παράτασης για την τακτοποίηση – Τι ισχύει για τα πρόστιμα

Τροπολογία παράτασης τακτοποίησης των αυθαιρέτων

Επικριτικοί είναι οι μηχανικοί απέναντι στην τρίμηνη παράταση που θα δίνει προθεσμία έως τις 30 Σεπτεμβρίου για την υπαγωγή αυθαιρέτων προς τακτοποίηση στον υφιστάμενο νόμο.

Οι μηχανικοί επισημαίνουν, σύμφωνα με το ethnos.gr, ότι στο διάστημα της υπό συζήτησης παράτασης συμπεριλαμβάνεται ο Αύγουστος, μήνας κατά τον οποίο πολλές επιχειρήσεις δε λειτουργούν, ενώ υπολειτουργούν και αρκετές Πολεοδομίες.

Θα πρόκειται ουσιαστικά για την τελευταία ευκαιρία νομιμοποίησης αυθαιρέτων της κατηγορίας 5 και εξαίρεσής τους από την κατεδάφιση για διάστημα 30 ετών. Η κατηγορία αφορά τα κτίσματα που δε διαθέτουν καν οικοδομική άδεια ή έχουν μεγάλες υπερβάσεις άνω του 40% στην κάλυψη και στη δόμηση ή καθ ‘ύψος πάνω από 20%, ενώ ο αριθμός τους εκτιμάται ότι δεν είναι καθόλου μικρός.

Περίπου 400.000 αυθαίρετα αυτής της κατηγορίας που έχουν ήδη δηλωθεί, αντιστοιχούν στο 35% των δηλώσεων και αφορούν σε περισσότερα από 35 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα αυθαίρετης δόμησης

Από την 1η Οκτωβρίου και μετά – εφόσον τηρηθούν οι συγκεκριμένες ημερομηνίες – δε θα υπάρχει καμία πιθανότητα τακτοποίησης των συγκεκριμένων αυθαιρέτων, τα εποία εφόσον εντοπίζονται, θα κατεδαφίζονται.

Αλλά και για τα αυθαίρετα των υπολοίπων κατηγοριών, τα οποία θα μπορούν να τακτοποιηθούν και στη συνέχεια έως και το 2026 μέσω της εφαρμογής της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, θα υπάρξουν συνέπειες δεδομένου ότι αυτή είναι η τελευταία προθεσμία ώστε να τακτοποιηθούν χωρίς προσαυξημένα κλιμακωτά πρόστιμα έως και 40% ανάλογα με το χρόνο υπαγωγής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!