Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Αυστρία: Έβγαλαν γραμματόσημα «κορωνοϊού», πάνω σε χαρτί τουαλέτας
[Lifo]: Αυστρία: Έβγαλαν γραμματόσημα «κορωνοϊού», πάνω σε χαρτί τουαλέτας

[Lifo]: Αυστρία: Έβγαλαν γραμματόσημα «κορωνοϊού», πάνω σε χαρτί τουαλέτας

Το γραμματόσημο είναι τυπωμένο πάνω σε χαρτί τουαλέτας

Τα ταχυδρομεία της Αυστρίας «ένωσαν» δύο από τις πλευρές της πανδημίας, εκδίδοντας γραμματόσημο κορωνοϊού: το χαρτί υγείας και την ανάγκη για τήρηση αποστάσεων.

Το γραμματόσημο του κορωνοϊού είναι τυπωμένο πάνω σε χαρτί τουαλέτας, ενώ έχει πλάτος 10 εκατοστά. Σε αυτό απεικονίζεται ένα μωρό ελέφαντας, σύμβολο της κυβερνητικής καμπάνιας για την τήρηση των αποστάσεων εν μέσω της πανδημίας.

«Αν βάλεις 10 γραμματόσημα στη σειρά, έχεις συνολικά ένα μέτρο απόστασης, ή το μήκος ενός μωρού ελέφαντα που εμφανίζεται στο γραμματόσημα», εξήγησαν τα αυστριακά ταχυδρομεία. Το 1 μέτρο είναι η απόσταση που ζητά η κυβέρνηση της χώρας να τηρούν οι πολίτες, για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Η επιλογή να τυπωθεί σε χαρτί υγείας τριών φύλλων επίσης δεν είναι τυχαία. Στο ξέσπασμα της πανδημίας, αυτό ήταν ένα από τα πρώτα προϊόντα που εξαφανίστηκαν από τα ράφια σούπερ μάρκετ σε όλο τον κόσμο, καθώς οι πολίτες έσπευσαν να προμηθευτούν χαρτί υγείας σε μεγάλες ποσότητες. Το ίδιο παρατηρείται και το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, όπου είναι σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Τα αυστριακά ταχυδρομεία σχεδίαζαν εδώ και καιρό την έκδοση αυτού του γραμματοσήμου. Κάτι που όμως καθυστέρησε επειδή το χαρτί υγείας είχε κάνει «φτερά» και δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες ποσότητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!