Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου: Το πρόγραμμα για το 2020 – Οι προβολές στην Αθήνα
[Lifo]: 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου: Το πρόγραμμα για το 2020 – Οι προβολές στην Αθήνα

[Lifo]: 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου: Το πρόγραμμα για το 2020 – Οι προβολές στην Αθήνα

Δράσεις του για έναν ολόκληρο χρόνο, τόσο σε Σύρο όσο και Αθήνα, προανήγγειλε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρόγραμμα του φετινού, τροποποιημένου λόγω του κορωνοϊού , 8ου κατά σειρά Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου .

Όπως έκανε γνωστό η διοργάνωση, το φεστιβάλ αλλάζει μορφή και επεκτείνει τις δράσεις του για έναν ολόκληρο χρόνο, τόσο σε Σύρο όσο και Αθήνα.

Η αρχή γίνεται στις 8 και 9 Ιουλίου με μία συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα. Στη συνέχεια, μεταφέρεται στη Σύρο για να προβάλλει ακριβώς μετά από 120 χρόνια από την πρώτη προβολή στη Σύρο, μία δράση βασισμένη σε μία επιλογή ταινιών, που γυρίστηκαν με το κινητοσκόπιο του Edison.

Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, τεκμηρίωση του ΕΛΙΑ, η Ερμούπολη φιλοξένησε μόλις τη δεύτερη κινηματογραφική προβολή στην επικράτεια του ελληνικού κράτους το 1900, δύο χρόνια μετά την πρώτη προβολή στην Αθήνα, την 1η Αυγούστου.
Αναλυτικά

To SIFF στην Αθήνα, 8–9 Ιουλίου 2020, Goethe-Institut Athen (αίθριο)

Η έναρξη των καλοκαιρινών δράσεων του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου σηματοδοτείται, σε συνεργασία με την ταινιοθήκη Cimatheque – Alternative Film Centre του Καΐρου και με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen (Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας), με ένα διήμερο πρόγραμμα προβολών, στις 8 & 9 Ιουλίου, στο αίθριο του Ινστιτούτου (Ομήρου 14-16).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!