Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: To 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων θα είναι αφιερωμένο στον Διονύσιο Σολωμό
[Lifo]: To 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων θα είναι αφιερωμένο στον Διονύσιο Σολωμό

[Lifo]: To 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων θα είναι αφιερωμένο στον Διονύσιο Σολωμό

Το Φεστιβάλ Φιλίππων φέτος είναι αφιερωμένο στον Διονύσιο Σολωμό και στον Ύμνο της Ελευθερίας.

Κάθε φορά που σημειώνεται στη σκέψη μας κάτι φωτεινό, κάθε που δοκιμάζεται γενναίο βήμα προς τα εμπρός, το φως έρχεται και το βήμα γίνεται με το σύνθημα «Σολωμός».

— Κωστής Παλαμάς

Το Φεστιβάλ Φιλίππων φέτος –δικαιωματικά και εμφατικά– είναι αφιερωμένο στον Διονύσιο Σολωμό και στον Ύμνο της Ελευθερίας.

Το φεστιβάλ δίνει το παρών στον μεγάλο αυτό εορτασμό με τον δικό του τρόπο, προσκαλώντας ηθοποιούς, χορευτές, μουσικούς, συγγραφείς, κινηματογραφιστές, εικαστικούς, μελετητές να φτιάξουν παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, ομιλίες και δράσεις πάνω στο έργο του Εθνικού μας ποιητή, πάνω σε αυτή τη μεγάλη στιγμή της πατρίδας μας.

Φέτος όμως –το ευνοεί ο καιρός και η δυσκολία– οι δοκιμές και οι ασκήσεις θα ξεκινήσουν από νωρίς.

Το φεστιβάλ θα ανατρέξει στα βιβλία και τα ποιήματά του και θα βρεθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, στην Καβάλα, στη χερσόνησο της Παναγίας, σε ένα κτίριο κλειστό, βουβό τα τελευταία χρόνια, θα το ανοίξει, θα καθίσει στα θρανία του και στο προαύλιό του, θα διαβάσει προσεκτικά και θα προσπαθήσει να απαγγείλει από στήθους τους πρώτους στίχους, τα νεανικά γυμνάσματα, θα μελετήσει τα ποιήματα «της ετοιμασίας» του μεγάλου του έργου και θα καταλήξει στον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν», στις 158 στροφές του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!