Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: 10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (22-28/10)
[Lifo]: 10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (22-28/10)

[Lifo]: 10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (22-28/10)

Οι επιλογές του LiFO.gr
ΘΕΑΤΡΟ

Ερωτικές καρτ ποστάλ από την Ελλάδα

Μια παράσταση του Ανέστη Αζά, στην πρώτη του συνεργασία με τη Λένα Κιτσοπούλου, ένα καυστικό «αντι-αφιέρωμα» στο ελληνικό καλοκαίρι: συνήθειες, παθογένειες και μοτίβα θέρους, επιδημιολογικά φορτία, μαυρισμένα κορμιά, μουσικά σουξέ, γκρικ-λάβερ και καμάκια των ’70s, εφήμεροι έρωτες, χάπια, αφραγκίες κ.ά. Οι Ερωτικές καρτ ποστάλ από την Ελλάδα σταμάτησαν πέντε μέρες πριν από την πρεμιέρα, τον περασμένο Μάρτιο, εξαιτίας του lockdown. Η παράσταση ανεβαίνει τελικά στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, με ανανεωμένο υλικό.

22/10-8/11, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, λεωφ. Συγγρού 107-109, Τετ.-Κυρ. 21:00, εισ.: 5-15 ευρώ

16o Athens Digital Arts Festival

Στο πλαίσιο των δράσεων του 16ου ADAF διοργανώνεται μια ξεχωριστή διαδραστική phygital έκθεση που θα επεκτείνεται στην καρδιά της πόλης, αναδεικνύοντας το φυσικό τοπίο μέσα από ψηφιακά έργα. Το ADAF, επιδιώκοντας πάντα τη φυσική επαφή με το κοινό, βρήκε τον τρόπο να ενώσει με ασφάλεια το ψηφιακό με τον φυσικό χώρο, με οδηγό την τεχνολογία αιχμής. Έως τις 25 Οκτωβρίου 2020, ο πεζόδρομος της Ερμού (πλατεία Αγίων Ασωμάτων) θα φιλοξενήσει έργα ανέπαφης διάδρασης και open air screenings, συμπληρώνοντας τις δράσεις του 16ου Athens Digital Arts Festival.

Έως 25/10, πεζόδρομος Ερμού (πλατεία Αγίων Ασωμάτων). Μείνετε συντονισμένοι στην FB σελίδα του ADAF https://www.facebook.com/ADAFgreece/

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ελένη Σταθοπούλου, Η γεωμετρία των χρωμάτων

Κατά τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες, η Ελένη Σταθοπούλου συνέβαλε με το έργο της στη στροφή της νεοελληνικής τέχνης προς την αφαίρεση και την αμεσότερη σύνδεση των Ελλήνων εικαστικών με τη διεθνή καλλιτεχνική πρωτοπορία. Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), διοργανώνει τώρα την πρώτη αναδρομική παρουσίαση της ζωγράφου σε μια προσπάθεια να γίνει ευρύτερα γνωστό το έργο της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!