Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: 10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (17-23/9)
[Lifo]: 10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (17-23/9)

[Lifo]: 10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (17-23/9)

Οι επιλογές του LiFO.gr
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας»

Η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης, οι Νύχτες Πρεμιέρας, επιστρέφουν για 26η χρονιά, αισιόδοξες και πλήρως προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες, συστήνοντας για πρώτη φορά στη χώρα μας μια υβριδική εκδοχή της διοργάνωσης, προσιτή σε όσο το δυνατόν περισσότερους θεατές. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες Ιντεάλ, Δαναός 1 και Όπερα 1, στα θερινά Λαΐς, Ριβιέρα, Τριανόν, Στέλλα και στην Τεχνόπολη, αλλά και ψηφιακά, ενώ το μεγάλο του αφιέρωμα για φέτος έχει τίτλο «A dream within a dream».

23/9-4/10

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ubuntu

Έργα αντιπροσωπευτικών δημιουργών της σύγχρονης αφρικανικής τέχνης, Αφρικανών καλλιτεχνών και καλλιτεχνών της αφρικανικής διασποράς, επιλεγμένα από τη Συλλογή Χάρη Δαυίδ, παρουσιάζονται στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, σε πέντε ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια, σχεδιασμένα από το αρχιτεκτονικό γραφείο Kallos Turin, και επιμέλεια μιας πενταμελούς ομάδας αποτελούμενης από τους Osei Bonsu (επιμελητή της Συλλογής Αφρικανικής Τέχνης της Tate Modern), Rashid Johnson (εικαστικό), Elvira Dyangani Ose (λέκτορα του Goldsmiths College), Emily Tsingou (art advisor) και Burkhard Varnholt (συλλέκτη σύγχρονης τέχνης, ιδρυτή του Kindl Zentrum für Ζeitgenössische Kunst στο Βερολίνο).

19/9-18/3, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, λεωφ. Καλλιρρόης & Αμβρ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο Φιξ), Τρ.-Κυρ. 11:00-19:00, κάθε Πέμπτη έως τις 22:00, Δευτέρα κλειστά

Παύλος Σάμιος, Καφέ Παράδεισος

Σε μια περίοδο κοινωνικής αποστασιοποίησης ο καταξιωμένος ζωγράφος επιστρέφει με νέο πνεύμα και ανανεωμένη διάθεση στο αγαπημένο του θέμα των καφενείων, που τον απασχόλησε πρώτη φορά τη δεκαετία του ’80 στο Παρίσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!