Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ξενοδόχοι: Πολύ δύσκολο χειμώνας – Χαμένο και το πρώτο 4μηνο του 2021
[Κέρδος]: Ξενοδόχοι: Πολύ δύσκολο χειμώνας – Χαμένο και το πρώτο 4μηνο του 2021

[Κέρδος]: Ξενοδόχοι: Πολύ δύσκολο χειμώνας – Χαμένο και το πρώτο 4μηνο του 2021

Εν μέσω της δυσκολότερης χρονιάς για τον ελληνικό τουρισμό, εκπρόσωποι των ξενοδόχων της χώρας βρέθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να εκλέξουν το νέο διοικητικό σχήμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), μετά το πέρας της τριετούς θητείας του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

«Είναι μια “σεζόν Covid”, όπως συνηθίζω να τη χαρακτηρίζω. Μια σεζόν κατά την οποία άνοιξαν με το ζόρι 627 ξενοδοχεία, ενώ 4.000 δεν άνοιξαν και δεν θα ανοίξουν καθόλου. Εκτιμούμε ότι τα λεγόμενα “συνεχούς λειτουργίας” δεν θα ξεπεράσουν τα 1.500 με 2.000 το επόμενο διάστημα. Έρχεται πολύς δύσκολος χειμώνας» ανέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΔΣ της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος. «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την επέκταση των μέτρων στήριξης επιβίωσης του κλάδου, αλλά και της κοινωνίας. Μην ξεχνάτε ότι 215.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι αυτοί οι οποίοι στηρίζουν τον ελληνικό τουρισμό και ότι από αυτούς δούλεψαν μόνο οι 100.000» επισήμανε.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, ο κ. Τάσιος τόνισε ότι στην αρχή αυτής της θητείας κανείς δεν περίμενε τόσο τραγικές εξελίξεις. Ωστόσο, «η μεγάλη συμμετοχή σήμερα στις εκλογές και το γεγονός ότι ο κλάδος είναι ενωμένος, δείχνει ότι τα πήγαμε καλά. Το επόμενο στοίχημα είναι οι εργασιακές σχέσεις» είπε. «Δεκαοχτώ υποψηφιότητες, 140 εκλέκτορες πανελλαδικά, 52 ενώσεις, 6.500 επιχειρήσεις είναι εδώ και δίνουν το στίγμα για την επόμενη μέρα» υπογράμμισε ο κ. Τάσιος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!