Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: O Warren Buffett, στα 90 του, μόλις πραγματοποίησε το μεγαλύτερο deal του από το 2015
[Κέρδος]: O Warren Buffett, στα 90 του, μόλις πραγματοποίησε το μεγαλύτερο deal του από το 2015

[Κέρδος]: O Warren Buffett, στα 90 του, μόλις πραγματοποίησε το μεγαλύτερο deal του από το 2015

Ο Warren Buffett προχώρησε επιτέλους σε ένα deal.

Καθώς οι ΗΠΑ έκλειναν το “διευρυμένο” σαββατοκύριακο της αργίας της 4ης Ιουλίου, η Berkshire Hathaway ανακοίνωσε ότι αποκτά σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων φυσικού αερίου και το σχετιζόμενο με αυτά χρέος από την Dominion Energy .

Πιθανόν να μην πρόκειται για την υπερ-εξαγορά που να προκαλεί σοκ και δέος στους πιστούς ακολούθους του μεγαλοεπενδυτή, ωστόσο, υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπορεί να αντλήσει κανείς από τον τρόπο σκέψης του Buffett ως προς τη συγκεκριμένη συμφωνία, καθώς η χώρα μπαίνει στον πέμπτο μήνα μιας πανδημίας που είχε οδηγήσει τον φημισμένο επενδυτή μέχρι τώρα συνειδητά στο “περιθώριο” των deals.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά της Berkshire από το 2015, ωστόσο είναι μικρή για τα μεγέθη της – μια συμφωνία σχετικά χαμηλού ρίσκου εν μέσω μιας ύφεσης που πρόκειται να αναδιαμορφώσει για τα καλά τις προοπτικές ορισμένων επιχειρηματικών κλάδων.

Ο κλάδος της ενέργειας… τού πηγαίνει

Παρ’ όλο που ο Buffett πρόσφατα εξέφραζε ελάχιστη διάθεση για ανάληψη μεγάλων ρίσκων, καθώς το τέλος της περιπέτειας “Covid-19″ παραμένει εντελώς άγνωστο, η ενέργεια είναι ένας κλάδος στον οποίο ο “γκουρού” των επενδύσεων εμφανίστηκε έτοιμος να προχωρήσει σε μικρού μεγέθους, ευκαιριακές αγορές.

Στο ασυνήθιστα δυσοίωνο κλίμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Berkshire τον Μάιο , ανέφερε τον ενεργειακό κλάδο, μαζί με την εταιρεία σιδηροδρομικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων BNSF, ως τα τμήματα εκείνα του ομίλου του που επηρεάστηκαν λιγότερο από τον ιό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!