Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Wall Street:τα κινέζικα ακίνητα βύθισαν το αμερικανικό χρηματιστήριο
[Κέρδος]: Wall Street:τα κινέζικα ακίνητα βύθισαν το αμερικανικό χρηματιστήριο

[Κέρδος]: Wall Street:τα κινέζικα ακίνητα βύθισαν το αμερικανικό χρηματιστήριο

Με μεγάλη πτώση έκλεισε η αμερικανική κεφαλαιαγορά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μια από τις χειρότερες της χρονιάς, λόγω των ανησυχιών για τον τομέα των ακινήτων στην Κίνα και την τύχη της γιγαντιαίας εταιρείας Evergrande.

Η τάση της «αποφυγής ρίσκων» εντάθηκε, καθώς οι ανησυχίες «διάδοσης» της κρίσης που θα προκαλούσε η ενδεχόμενη μερική χρεοκοπία της Evergrande, της εταιρείας ακινήτων «με τα μεγαλύτερα χρέη στον κόσμο» έχουν «αυξηθεί ραγδαία», συνόψισαν οι αναλυτές της Schwab.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 614,41 μονάδων (–1,78%), στις 33.970,47 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 330,07 μονάδων (–2,19%), στις 14.713,90 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 75,26 μονάδων (–1,70%), στις 4.357,73 μονάδες.

Οι επενδυτές εμφανίζονται επίσης νευρικοί ενόψει της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, αυτήν την εβδομάδα, στην οποία θα καθορίσει τη μελλοντική πολιτική της.

Το ομόλογο της Evergrande με κουπόνι 8,25% το οποίο έχει πληρωμή αυτή την εβδομάδα, διαπραγματεύεται κοντά στα 29 cents στο δολάριο σήμερα, σύμφωνα με το Reuters.

Εξίσου βαριές είναι οι απώλειες στις κινεζικές μετοχές του κλάδου των ακινήτων, με την Evergrande να σημειώνει βουτιά άνω του 10% στο Χονγκ Κονγκ.

«Ο δρόμος τον οποίο ακολουθούν οι αγορές είναι πολύ στενός, με αποτέλεσμα το περιθώριο λάθους να είναι πολύ μικρό», δήλωσε επενδυτής από το Εδιμβούργο, ο Κόλιν Φίνλεϊσον, στο Bloomberg.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!