Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Wall Street: Συγκρατημένη άνοδος για τους S&P 500 και Nasdaq (1)
[Κέρδος]: Wall Street: Συγκρατημένη άνοδος για τους S&P 500 και Nasdaq (1)

[Κέρδος]: Wall Street: Συγκρατημένη άνοδος για τους S&P 500 και Nasdaq (1)

Μικτά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο την παραμονή της «Ημέρας των Ευχαριστιών» με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα πρακτικά της Fed και στις μακροοικονομικές ανακοινώσεις.

Ο Dow Jones υποχώρησε μόλις 0,03% ή 9 μονάδες στις 35.804, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,23% στις 4.701 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,44% στις 15.845 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Visa (+2,2%) και Intel (+1,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Goldman Sachs (-1,7%) και Walgreens Boots (-1,6%).

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,1% το τρίτο τρίμηνο του 2021 αρκετά χαμηλότερα από το 6,7% του δεύτερου τριμήνου και το 6,3% του πρώτου.

Αυτή η δεύτερη μέτρηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ είναι οριακά υψηλότερη κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την πρώτη μέτρηση και ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Όπως μεταδίδει το AΕΠ, η απότομη επιβράδυνση της ανάπτυξης αντανακλά τη βουτιά στις καταναλωτικές δαπάνες λόγω της ανόδου των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Παράλληλα, ισχυρή άνοδο κατέγραψε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη από τη δεκαετία του 1990, σύμφωνα με δείκτη του υπουργείου Εμπορίου τον οποίο παρακολουθεί στενά η Fed.

Ειδικότερα, ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) ενισχύθηκε 5% σε ετήσια βάση. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 1990.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!