Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Γ. Βρούτσης: Δεν καταργείται το εργατικό δίκαιο – δεν θίγονται 8ωρο – υπερωρίες και δώρα
[Κέρδος]: Γ. Βρούτσης: Δεν καταργείται το εργατικό δίκαιο – δεν θίγονται 8ωρο – υπερωρίες και δώρα

[Κέρδος]: Γ. Βρούτσης: Δεν καταργείται το εργατικό δίκαιο – δεν θίγονται 8ωρο – υπερωρίες και δώρα

«Τα μέτρα είναι έκτακτα και δεν διαλύεται ο πυρήνας του Εργατικού Δικαίου», τόνισε ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης στο πλαίσιο της συζήτησης στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές των δύο ΠΝΠ με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας που εκδόθηκαν τον Αύγουστο.

Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι «δεν καταργείται το εργατικό πλαίσιο, δεν θίγονται το 8ωρο, ούτε οι υπερωρίες, το δώρο του Πάσχα και των Χριστουγέννων, όπως ανακριβέστατα ακούγεται από την αντιπολίτευση». Αυτά, είπε «είναι θεμελιακοί πυλώνες για τους εργαζόμενους και παραμένουν ακλόνητα πράγματα».

Αναφερόμενος στις άλλες διατάξεις του υπουργείου Εργασίας που εμπεριέχονται στις δύο αυτές ΠΝΠ, ο Γιάννης Βρούτσης ανέφερε πως αποτελούν «σημαντικές παρεμβάσεις υπεέρ των εργαζομένων, των ανέργων και της στήριξης της αγοράς εργασίας» σημειώνοντας ότι «δεν τελειώνουμε εδώ, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε εδώ μέχρι το τέλος του χρόνου για να επεκταθούν αυτές οι πρόνοιες εάν χρειάζονται, πάμε σιγά- σιγά, με μέτρο, με ευθύνη και λελογισμένα».

Σε υψηλούς τόνους, ο υπουργός Εργασίας ζήτησε από την αντιπολίτευση να «μην θολώνει την αλήθεια» σχετικά με την αναπλήρωση εργασίας σε περίπτωση απουσίας εργαζόμενου που το παιδί του αρρωστήσει από τον covid-19 ή ο ίδιος τεθεί σε καραντίνα, παρουσιάζοντας την ρύθμιση αυτή ως απλήρωτη εργασία ή απλήρωτη υπερωρία. Ειδικότερα, ο υπουργός ανέφερε πως με τη διάταξη αυτή «δίνουμε την δυνατότητα στους γονείς να είναι κοντά στο παιδί τους όσο καιρό ασθενεί από τον covid 19 ή σε περίπτωση 7 ή 14 ημερών καραντίνας του εργαζομένου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!