Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Βυθίστηκε ο κλάδος της εστίασης
[Κέρδος]: Βυθίστηκε ο κλάδος της εστίασης

[Κέρδος]: Βυθίστηκε ο κλάδος της εστίασης

Αβέβαιο είναι το μέλλον για τη συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης, η λειτουργία των περισσότερων εκ των οποίων συνδέεται με τον τουρισμό, όπως και με αυτήν άλλων επιχειρήσεων.

Μπορεί αρκετές από αυτές τις αλυσίδες να συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους, ωστόσο, όπως αναφέρουν στο Capital.gr παράγοντες του κλάδου, αυτό γίνεται από κεκτημένη ταχύτητα.

Ήδη κάποιες γνωστές αλυσίδες, κυρίως καφέ, αποφασίζουν να πατήσουν φρένο, περιορίζοντας ή ακόμα και διακόπτοντας τη λειτουργία σειράς τελικών σημείων. Όπως η αλυσίδα Βενέτη, που προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας των παραγωγικών μονάδων της κατά 80%, αλλά και των δύο θυγατρικών της στην εστίαση κατά 100%, περιορίζοντας ταυτόχρονα το ωράριο σε καταστήματα του δικτύου της (μέχρι τις 7 το βράδυ). Ορισμένοι franchisees σχεδιάζουν να κλείσουν τα καταστήματά τους. Όπως αναφέρουν πηγές της αλυσίδας, η απόφαση ελήφθη για να διατηρηθεί η βιωσιμότητα της εταιρείας, σε μια συγκυρία που οι πωλήσεις υποχωρούν σε ποσοστό που φτάνει μέχρι και 75%-80%, σε συνέχεια των περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών.

Αλυσίδες όπως οι Goody’s, McDonald’s, Everest, Coffee Island, καθώς και αρτοποιεία όπως η αλυσίδα Βενέτη, δεν εντάσσονται προς το παρόν στα μέτρα στήριξης στον βαθμό που συγκεκριμένοι ΚΑΔ, που σχετίζονται με υποαγορές της εστίασης, έχουν τεθεί εκτός της λίστας των ωφελούμενων επαγγελματιών. Η εστίαση διατηρεί ανοιχτά καταστήματα, προσφέροντας όμως αποκλειστικά υπηρεσίες delivery και take away, έχοντας σηκώσει τα τραπεζοκαθίσματα λόγω των περιοριστικών μέτρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!