Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Το βασικό σενάριο για το Δώρο Πάσχα
[Κέρδος]: Το βασικό σενάριο για το Δώρο Πάσχα

[Κέρδος]: Το βασικό σενάριο για το Δώρο Πάσχα

Χρονική μετάθεση καταβολής του Δώρου Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα προωθεί για συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας οι οποίοι έχουν κατεβάσει «ρολά» η κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο στους δικαιούχους αλλά ο χρόνος καταβολής του, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, συνδέεται με το χρόνο «απελευθέρωσης» από τον κορωνοϊό. Αλλωστε και ο πρωθυπουργός έσπευσε να δηλώσει νωρίτερα ότι «ο ακριβής χρόνος καταβολής του θα ανακοινωθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία…».

Το οικονομικό επιτελείο προβληματίστηκε έντονα για το θέμα αξιολογώντας όλες τις πτυχές του. Σε επίπεδο κόστους, το Δώρο Πάσχα ανέρχεται σε περίπου 1 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο δεν μπορεί –και αυτό- να επιφορτιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός μετά και τα νέα μέτρα. Επομένως η καταβολή του από το κράτος, έχει απορριφθεί. «Πρέπει να λειτουργούμε με σύνεση», αναφέρουν αρμόδιες πηγές.

Οι επιχειρήσεις από την πλευρά τους, όταν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους προφανώς δεν θα μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος , παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των υποχρεώσεών τους έχει «παγώσει» με κρατική εντολή ή τραπεζική πρωτοβουλία. Τα μέτρα που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση προβλέπουν αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων (4 και 3 μήνες αντίστοιχα) ενώ οι τράπεζες έδωσαν τη δυνατότητα στους συνεπείς δανειολήπτες νομικά πρόσωπα να πληρώνουν μόνο τόκους (τους οποίους θα επιδοτήσει το κράτος) μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!