Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Τσακαλώτος: Με ΝΔ ή θα έχουμε μνημόνιο ντε φάκτο ή μνημόνιο με τη βούλα
[Κέρδος]: Τσακαλώτος: Με ΝΔ ή θα έχουμε μνημόνιο ντε φάκτο ή μνημόνιο με τη βούλα

[Κέρδος]: Τσακαλώτος: Με ΝΔ ή θα έχουμε μνημόνιο ντε φάκτο ή μνημόνιο με τη βούλα

Για κυβίστηση κατηγορεί την κυβέρνηση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφορικά με το ζήτημα του «μαξιλαριού ασφαλείας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε χθες από το βήμα της Βουλής ότι τα ταμειακά διαθέσιμα φτάνουν τα 37,8 δισ., ενώ ήδη βρισκόμαστε στον έβδομο μήνα της υγειονομικής κρίσης, και τονίζει ότι στην αρχή της πανδημίας η Νέα Δημοκρατία αμφισβητούσε τον ρόλο του «μαξιλαριού» ως εξασφάλιση της χώρας από ενδεχόμενη κρίση.

Παράλληλα, αναρωτιέται γιατί η κυβέρνηση αρνείται να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που της δίνει το «μαξιλάρι» για να ενισχύσει την οικονομία και καταλήγει: «Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι με ΝΔ ή θα έχουμε μνημόνιο de facto – μνημονιακές πολιτικές χωρίς επίσημο μνημόνιο-, ή μνημόνιο de jure -με τη βούλα».
Ολόκληρη η δήλωση Τσακαλώτου

Ο κύριος Σταϊκούρας μας ενημέρωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα, ενώ βαδίζουμε τον 7ο μήνα της υγειονομικής κρίσης, είναι 37,8 δισ. Θυμάμαι ότι η Νέα Δημοκρατία μέχρι και την αρχή του COVID αμφισβητούσε τον ρόλο του «μαξιλαριού» ως εξασφάλιση της χώρας από ενδεχόμενη κρίση.

Αρνούνταν ότι ο ρόλος του είναι να δώσει τη δυνατότητα δαπανών σε έκτακτη ανάγκη, ανεξαρτήτως συνθηκών και χωρίς αύξηση του χρέους.

Πλέον, η ΝΔ έχει κάνει μια ακόμα… κυβίστηση. Από πολέμιος του «μαξιλαριού» έχει περάσει στο άλλο άκρο, αντιμετωπίζοντάς το ως αυτοσκοπό, που πρέπει να μείνει ανέγγιχτο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!