Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Τσακαλώτος: Αν δεν προβληματίζεται η κυβέρνηση για το 15,2% της ύφεσης, δεν ξέρω τι την προβληματίζει
[Κέρδος]: Τσακαλώτος: Αν δεν προβληματίζεται η κυβέρνηση για το 15,2% της ύφεσης, δεν ξέρω τι την προβληματίζει

[Κέρδος]: Τσακαλώτος: Αν δεν προβληματίζεται η κυβέρνηση για το 15,2% της ύφεσης, δεν ξέρω τι την προβληματίζει

«Η κυβέρνηση οφείλει να επιλέξει ποια όπλα θα χρησιμοποιήσει και ποιους θα στηρίξει», σημειώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφορικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι κανείς δεν αρνείται ότι η πανδημία είναι ένας εξωγενής παράγοντας για τη χώρα και εξαιρετικά δυσμενής για την οικονομία. «Ομως το ζήτημα είναι ότι η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να επιλέξει ποια όπλα θα χρησιμοποιήσει και πότε, ποιους θα στηρίξει, ποιες προτεραιότητες θα θέσει», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσακαλώτος.

Ολόκληρη η δήλωση Τσακαλώτου

Ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίζεται ότι το 15,2% ύφεση δεν είναι και τόσο κακό, γιατί και άλλες χώρες έχουν μεγάλη ύφεση. Αν δεν προβληματίζει τον υπουργό Ανάπτυξης το 15,2% ύφεση, πραγματικά δεν ξέρω τι θα τον προβλημάτιζε. Ταυτόχρονα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «πάει πολύ να ισχυρίζονται κάποιοι ότι η ύφεση οφείλεται στην ασκούμενη πολιτική».
Ας είμαστε ξεκάθαροι. Κανείς δεν αρνείται ότι η πανδημία είναι ένας εξωγενής παράγοντας για τη χώρα και εξαιρετικά δυσμενής για την οικονομία. Ομως το ζήτημα είναι ότι η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να επιλέξει ποια όπλα θα χρησιμοποιήσει και πότε, ποιους θα στηρίξει, ποιες προτεραιότητες θα θέσει. Και το να τα συζητήσει αυτά, αποφεύγοντας χαρακτηρισμούς, πέρα από υποχρέωσή της είναι και ζήτημα δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα:

1ον: Η μείωση του ΑΕΠ κατά 15.2% είναι πρόβλημα σε κάθε περίπτωση ανεξαρτήτως του τι κάνουν οι άλλες χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!