Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Τουρισμός: Ποιες περιοχές της Ελλάδας στοχεύουν οι Γερμανοί
[Κέρδος]: Τουρισμός: Ποιες περιοχές της Ελλάδας στοχεύουν οι Γερμανοί

[Κέρδος]: Τουρισμός: Ποιες περιοχές της Ελλάδας στοχεύουν οι Γερμανοί

Μόνο εύκολο δεν θα είναι για την Ελλάδα να κεφαλαιοποιήσει με ένα αυξημένο μερίδιο στη φετινή συρρικνωμένη ταξιδιωτική πίτα της Ευρώπης, την επιτυχημένη διαχείριση της υγειονομικής διάστασης της επιδημίας Covid-19.

Αυτό προκύπτει από τις τάσεις που διαμορφώνονται στην αγορά της Γερμανίας. Την αγορά στην οποία προσβλέπουν όλοι οι προορισμοί διακοπών της Μεσογείου που προσφέρουν «ήλιο και θάλασσα», καθώς εμφανίζεται να είναι, αυτή τη στιγμή, η μόνη από τις κύριες αγορές-δεξαμενές τουριστών της Ευρώπης, η οποία έχει τη δυνατότητα να τους προσφέρει οξυγόνο.

Ανεπίσημα στοιχεία τάσεων ζήτησης τα οποία έχει στη διάθεσή του το Euro2day.gr εμφανίζουν την Ελλάδα να δίνει σκληρή μάχη στην αγορά της Γερμανίας, έχοντας ως βασικές ανταγωνίστριες τις συνήθεις… υπόπτους: Ισπανία και Τουρκία.

Τα στοιχεία προέρχονται από την Trevo Trend, η οποία εξειδικεύεται στην καταγραφή ταξιδιωτικών τάσεων στη Γερμανία, αξιοποιώντας δεδομένα από τις αναζητήσεις που πραγματοποιούν οι Γερμανοί για πακέτα διακοπών.

Το πρώτο δεδομένο αφορά στον όγκο των αναζητήσεων για πακέτα διακοπών (σ.σ μέσω τουρ οπερέιτορ), από το οποίο προκύπτει μείωση ζήτησης που ξεπερνά το 80% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου (25-31/5/2020) καταγράφηκαν 5.952.098 αναζητήσεις πακέτων έναντι 37.233.358 την αντίστοιχη εβδομάδα πέρυσι (27/5-2/6/2019). Μείωση η οποία φθάνει το 84,01% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!