Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Τελευταία ημέρα πληρωμής για φόρους, αποζημιώσεις ενοικίων, πάγιες δαπάνες
[Κέρδος]: Τελευταία ημέρα πληρωμής για φόρους, αποζημιώσεις ενοικίων, πάγιες δαπάνες

[Κέρδος]: Τελευταία ημέρα πληρωμής για φόρους, αποζημιώσεις ενοικίων, πάγιες δαπάνες

Βαθιά το χέρι στη τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι φορολογούμενοι καθώς σήμερα λήγουν οι προθεσμίες πληρωμής για φόρους αλλά και υποβολής αιτήσεων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Σε λιγότερο από 24 ώρες θα πρέπει να πληρωθούν η 3η δόση του φόρου εισοδήματος και οι δύο δόσεις για όσες επιχειρήσεις επανενταχθούν στις ρυθμίσεις των 100-120 δόσεων. Παράλληλα, μέχρι σήμερα επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών. Τελευταία ημέρα η σημερινή και για τις διορθώσεις στις δηλώσεις COVID που αφορούν στα ενοίκια που «κουρεύτηκαν» από τον Μάρτιο 2020 μέχρι και τον Ιούλιο 2021 όπως επίσης και η προθεσμία για κατάθεση e-δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτων χωρίς την συνυποβολή των αναγκαίων δικαιολογητικών.

Πιο συγκεκριμένα, για λίγες ώρες ακόμα υπάρχει περιθώριο ώστε :
· οι φορολογούμενοι να πληρώσουν τη 3η δόση του φόρου εισοδήματος,
· επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να επικυρώσουν το πιστωτικό υπόλοιπο που δικαιούνται και να το συμψηφίσουν με φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.
· ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν εισπράξει προκαταβολικά τις αποζημιώσεις για τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν τον Ιούλιο, να υποβάλλουν τις δηλώσεις COVID στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Παράλληλα, μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να προχωρήσουν σε διορθώσεις ή να υποβάλλουν αρχικές δηλώσεις COVID για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!