Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Στις αγορές ξανά η Ελλάδα με νέο 10ετές ομόλογο
[Κέρδος]: Στις αγορές ξανά η Ελλάδα με νέο 10ετές ομόλογο

[Κέρδος]: Στις αγορές ξανά η Ελλάδα με νέο 10ετές ομόλογο

Σε νέα έξοδο στις αγορές θα προχωρήσει σύντομα το Ελληνικό Δημόσιο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν την Δευτερα Ανάδοχοι της έκδοσης έχουν οριστεί οι BNP Paribas, BofA, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC και JPMorgan. Ο νέος τίτλος θα έχει ωρίμανση τον Ιούνιο του 2030, ενώ στόχος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η άντληση 2,5 δισ. ευρώ.

Την έκδοση είχε προαναγγήλει, σε συνέντευξή του, πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι τα ποσά αυτά που δανείζεται το κράτος χρησιμοποιούνται -μαζί με τον αυξημένο δανεισμό από έντοκα γραμμάτια, τα έσοδα του προϋπολογισμού και τη χρήση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης- για τη χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης.

Στόχος της έκδοσης είναι να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς από τον Ιούλιο θα αρχίσουν να εισρέουν ευρωπαϊκά κονδύλια.

H απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,38%.

Yπενθυμίζεται ότι στα 4,69 δισ. ευρώ ανέρχεται η αξία των ελληνικών ομολόγων που έχει αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έως το τέλος Μαΐου, στο πλαίσιο του προγράμματος PEPP (Pandemic Emergency Purchase Programme).

Συνολικά μέσω του συγκεκριμένου έκτακτου προγράμματος, η ΕΚΤ έχει αγοράσει σε ολόκληρη την ευρωζώνη ομόλογα αξίας 186,6 δισ. ευρώ. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η κεντρική τράπεζα αποφάσισε στην τελευταία της συνεδρίαση την αύξηση των κονδυλίων για τις έκτακτες αγορές ενεργητικού λόγω πανδημίας κατά 600 δισ. ευρώ, στο 1,35 δισ. ευρώ συνολικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!