Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Στη Worldline το 92,5% της Cardlink, 93 εκατ. στο ταμείο της Quest
[Κέρδος]: Στη Worldline το 92,5% της Cardlink, 93 εκατ. στο ταμείο της Quest

[Κέρδος]: Στη Worldline το 92,5% της Cardlink, 93 εκατ. στο ταμείο της Quest

Την εξαγορά του 92,5% της Cardlink του ομίλου Quest ανακοίνωσε η Wordline. Η συμφωνία προβλέπει συνεργασία με τον νυν CEO Γ. Δρυμιώτη, που θα κρατήσει το 7,5%.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία δίνει enterprise value 155 εκατ. ευρώ στην Cardlink.
Η εξαγορά είναι σημαντική εξέλιξη για τον όμιλό μας, δηλώνει ο Gilles Grapinet, CEO της Worldline, επισημαίνοντας ότι ο Γ. Δρυμιώτης θα παραμείνει επικεφαλής της εταιρείας. Είναι πολύ σημαντική ημέρα, είπε από την πλευρά του ο τελευταίος. Η εξέλιξη αυτή θα ενισχύσει τη θέση μας στην ελληνική αγορά.

Η επίσημη ανακοίνωση
Η Quest Συμμετοχών Α.Ε. γνωστοποιεί ότι το βράδυ της 27ης Μαΐου 2021 υπεγράφη συμφωνία με τη γαλλική εταιρεία Worldline για την πώληση της συμμετοχής της στις εταιρείες Cardlink A.E. και Cardlink One Α.Ε. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας των μετοχών τελεί υπό προϋποθέσεις και όρους, μεταξύ των οποίων η έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος και της κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου.

Η Cardlink και η Cardlink One δραστηριοποιούνται στις ηλεκτρονικές πληρωμές, που εξελίσσονται σήμερα σε μία αυτόνομη αγορά υψηλής τεχνολογίας, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών εταιρειών.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο όμιλος Quest αποφάσισε να αποεπενδύσει από την Cardlink και την Cardlink One, σε κάθε μία εκ των οποίων κατά τη στιγμή της πώλησης θα κατέχει το 65% του συνόλου των μετοχών τους, εισπράττοντας περίπου € 93 εκατ. σε μετρητά και εξασφαλίζοντας δεκαπενταπλάσια (15x) απόδοση (υπεραξία €87 εκατ. περίπου) επί των ιδίων κεφαλαίων της αρχικής επένδυσης, σε διάστημα μικρότερο των 7 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!