Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Σταϊκούρας: Μέχρι τις 10 Ιουλίου θα πέσουν στην πραγματική οικονομία δύο δισ. ευρω
[Κέρδος]: Σταϊκούρας: Μέχρι τις 10 Ιουλίου θα πέσουν στην πραγματική οικονομία δύο δισ. ευρω

[Κέρδος]: Σταϊκούρας: Μέχρι τις 10 Ιουλίου θα πέσουν στην πραγματική οικονομία δύο δισ. ευρω

«Μέχρι τις 10 Ιουλίου θα δοθούν στην πραγματική οικονομία δύο δισεκατομμύρια ευρώ», τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας καθώς, όπως είπε, τα έσοδα την περίοδο της καραντίνας δεν σημείωσαν τόσο μεγάλη πτώση ενώ η χώρα δύο φορές δανείστηκε από τις αγορές με χαμηλό επιτόκιο.

Παράλληλα, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι πρέπει να δοθεί ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και πρόσθεσε ότι «ως τις 10 Ιουλίου θα δοθούν στην πραγματική οικονομία 2 δισεκατομμύρια ευρώ».

Αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι τα 32 δισεκατομμύρια ευρώ δεν αναμένεται να εισρεύσουν στη χώρα πριν από τις αρχές της επόμενης χρονιάς ενώ αναγνώρισε ότι ορισμένες από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, όπως η μείωση ασφαλιστικών εισφορών και φορολόγησης επιχειρήσεων, δεν μπόρεσαν να υλοποιηθούν λόγω της πανδημίας. «Αυτά θα τα δει η κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο», υπογράμμισε ο ίδιος.

Σταϊκούρας: Δεν θα γίνουν μειώσεις μισθών και συντάξεων

Ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε ότι δεν είναι στις σκέψεις και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων ενώ αναφορικά με τους συνεπείς δανειολήπτες υπογράμμισε ότι: «Θα υπάρχει πρόγραμμα – γέφυρα ώστε το κράτος να πάρει πάνω του για ένα διάστημα, μεγάλο μέρος του δανείου του δανειολήπτη».

Τέλος, ερωτηθείς για τον επικείμενο ανασχηματισμό, απάντησε πως «αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να θέσετε στον πρωθυπουργό».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!