Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Σταϊκούρας: Εργαζόμαστε με μεθοδικότητα, ταχύτητα και ασφάλεια δικαίου για την επένδυση στο Ελληνικό
[Κέρδος]: Σταϊκούρας: Εργαζόμαστε με μεθοδικότητα, ταχύτητα και ασφάλεια δικαίου για την επένδυση στο Ελληνικό

[Κέρδος]: Σταϊκούρας: Εργαζόμαστε με μεθοδικότητα, ταχύτητα και ασφάλεια δικαίου για την επένδυση στο Ελληνικό

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το σχέδιο νόμου «Κύρωση της σύμβασης μεταβίβασης εμπραγμάτων δικαιωμάτων λόγω εισφοράς σε είδος έναντι αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου μεταξύ αφενός του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. και αφετέρου της Ελληνικό – Εταιρεία Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων Ελληνικού Αεροδρομίου Α.Ε.». Υπέρ της κύρωσης της σύμβασης δήλωσαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής. Καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

«Η σύμβαση μεταβίβασης εμπράγματων δικαιωμάτων αποτελεί τυπικά μια συναλλαγή μεταξύ δύο δημόσιων εταιρειών, πλην όμως η σύμβαση αυτή και η κύρωσή της με νόμο αποτελεί αποφασιστικής σημασίας βήμα για την ολοκλήρωση της ανάληψης από τον επενδυτή της διοικητικής και διαχειριστικής εξουσίας για την ανάπτυξη του επενδυτικού έργου στο μητροπολιτικό πόλο Ελληνικό-Αγιος Κοσμάς, το οποίο αποτελεί κεφαλαιώδους σημασίας εγχείρημα, τόσο για την τοπική κοινωνία και οικονομία όσο και συνολικά για τη χώρα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι το βήμα που γίνεται σήμερα είναι σημαντικό, λόγω της εμβέλειας του επενδυτικού σχεδίου, για την υλοποίηση του οποίου συνάπτεται η σύμβαση.

Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε την επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες για την επένδυση στο Ελληνικό, ώστε να υλοποιηθεί ένα έργο εξαιρετικά πολύπλοκο και δύσκολο.

«Το έργο στο Ελληνικό είναι εξαιρετικά περίπλοκο, δύσκολο και παραλήφθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση σε εξαιρετικά ανώριμο στάδιο», είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Αποδεικνύεται ποιοι, με μεθοδικότητα, ταχύτητα και ασφάλεια δικαίου, προωθούν τις επενδύσεις».

Τα κόμματα

Ο εισηγητής της ΝΔ, Ιωάννης Πασχαλίδης, υπογράμμισε ότι το Ελληνικό είναι μια επένδυση η οποία μπορεί να «απογειώσει» τη χώρα και να καταστήσει τα νότια προάστια της Αθήνας κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!