Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Σταϊκούρας: Αν χρειαστεί θα πάρουμε νέα μέτρα στήριξης – Ξεμπλοκάρουν οι εκταμιεύσεις των τραπεζών
[Κέρδος]: Σταϊκούρας: Αν χρειαστεί θα πάρουμε νέα μέτρα στήριξης – Ξεμπλοκάρουν οι εκταμιεύσεις των τραπεζών

[Κέρδος]: Σταϊκούρας: Αν χρειαστεί θα πάρουμε νέα μέτρα στήριξης – Ξεμπλοκάρουν οι εκταμιεύσεις των τραπεζών

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει όπου χρειαστεί με νέα μέτρα στήριξης, δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε την ετοιμότητα της κυβέρνησης να παρέμβει σε όποιους τομείς και περιοχές χρειαστεί με νέα μέτρα στήριξης ενώ εκτίμησε ότι σε διάστημα δύο – τριών εβδομάδων θα ξεμπλοκάρουν οι εκταμιεύσεις από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις.

Ο κ. Σταϊκούρας διαβεβαίωσε, επίσης ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους επαρκούν ακόμα και σε περίπτωση δεύτερου κύματος κορωνοϊού. «Υπάρχουν τμήματα της ελληνικής οικονομίας που έχουν πάρει μπρος, υπάρχουν γεωγραφικές περιοχές που πηγαίνουν καλύτερα και περιοχές που δεν έχουν πάρει φόρα ακόμα όπως τα νησιά. Ο τουρισμός στα νησιά δεν υφίσταται ή ξεκίνησε τώρα να κάνει τα πρώτα δειλά βήματα. Η εικόνα αυτή είχε ενσωματωθεί πλήρως στα στοιχεία για την εκτίμηση της ύφεσης που στείλαμε στους Ευρωπαίους» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας κάνοντας λόγο για ύφεση που θα φτάσει το 16% στο δεύτερο τρίμηνο.
Σταϊκούρας: Θα παρέμβουμε στοχευμένα στην εστίαση αν υπάρξει ανάγκη

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι υπάρχει ζήτημα με την εστίαση και για αυτό το λόγο με πιο στοχευμένες ενέργειες η κυβέρνηση προτίθεται αν χρειαστεί να αντιδράσει στο άμεσο μέλλον για να στηρίξει επαγγελματικές ομάδες και περιοχές ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος. Ο κ. Σταϊκούρας έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα την επέκταση της επιστρεπτέας προκαταβολής για την οποία είπε ότι η πληρωμή θα γίνει μέχρι 7-10 Ιουλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!